Közélet

2017.05.21. 09:53

Rendezvények az egészségért

Tanácsadások, ingyenes szűrések és családi rendezvények várták Hatvanban a látogatókat.

Tari Ottó

Szombaton a településre „költözött" a Richter Egészségváros. A Kossuth téren előadások, tanácsadások, ingyenes szűrések és családi rendezvények várták a látogatókat. A program, azon túl, hogy segítséget jelent az egészséges élet kialakításában, a betegségek megelőzésében és kiszűrésében, támogatást nyújt a hatvani kórháznak is. A Richter kétmillió forintot adott az intézménynek, s ezen felül minden szűrővizsgálat után további 300 forinttal emelkedett az összeg. Sokan álltak sorban a mérő-, vizsgáló- és szűrő sátraknál, miközben ismert művészekkel is találkozhattak az érdeklődők. Rudolf Péter színművész, a rendezvény fővédnöke szerint fontos, hogy tudatosság jellemezze a hétköznapjainkat, s mindent megfelelő mértékkel kell csinálni.

A Richter Egészségváros-program keretében évente hat vidéki és egy budapesti helyszínre települnek ki, ahol a helyi gyógyintézménynek nyújtanak segítséget. Ezúttal az Albert Schweitzer Kórház számára több mint ötmillió nyolcszázezer forint gyűlt össze, amiből a gasztroenterológiai és sebészeti eszközparkot fejlesztik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!