2017.05.11. 13:02
Ugyan miért hívhatnak így egy kávét?
Az egri vár árnyékában kortyolgatom a Lórúgás nevű egries kávéitalt, és közben arra gondolok, hogy a héten már nem alszok.
Tavaszodik, egyre erősebb a nap is. Mostanra már szívesebben ülök ki a kerthelységekbe és az utcafontra kihelyezett kis asztalokhoz, mint bentre. A ZuzmÓ esetében is így teszek. Pont rálátok a Várra, jönnek mennek körülöttem a turisták, mindenkitől elcsípek egy-egy mondatot. Közben kikértem az itteni egység GasztroTavasz kavéitalát.
Szokatlan formában, konyakos pohárban szolgálják fel itt a feketét. Helyesbítek, mert nem is olyan fekete ez, inkább mulat. Valami turpisság van a dologban, és a baristával, Sebők Rékával folytatott kis csevegés után ki is derül mi az. Ebbe az italba nem csak a kávé babjából készített fekete van, hanem annak a szárított gyümölcshúsából készített teát, a cascarát is hozzáadják. Koffein level: 100.
A fekete rész maga egyéként enyhe pörkölésű eljárással készül. Sokan újhullámos kávéként emlegetik ezt a vonalat. Jellegzetessége, hogy kissé citrusos vonalat kap tőle a kávé, hiszen a bab megőrzi a természetes, eredeti aromáit. Ribizlis, piros bogyós jegyeket mutat, és a kávénál sokkal hígabb hozzáadott cascara egy teás vonalat visz az egészbe. Meleg édeskés itallá változtatja a Lórugást.
Ezekkel az élményekkel kortyolgatom tovább az egri Vár árnyékában a Lórúgás nevű egries kávéitalt, és közben arra gondolok, hogy a héten már nem alszok.
A feladat mostantól az Öné, hogy megkóstolja ezt az kávéitalt, és szavazzon róla ITT, hogy Ön szerint, ez-e a legEGRIBB kávé a 2017. évi GasztroTavasz során!