Közélet

2017.06.19. 09:12

Ilyen időre számíthat a héten

A hét első felében napos, száraz időre van kilátás, szerdától érkezhetnek kisebb záporok térségünkbe.

Idokep.hu

Hétfőn sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre számíthatunk, valamint a szél is veszít erejéből, már csak keleten, délkeleten és délen lehetnek élénk északias széllökések - olvasható az idokep.hu előrejelzésében.

A hajnali 11-16 fokot követően napközben már 27-31 fokra van kilátás. Ismét nagyon erős lesz az UV-sugárzás. Frontmentes idő várható.

Kedden folytatódik a napos, száraz idő, szinte alig lesz felhő az égen. A délnyugati szél néhol megélénkül. Igazi strandidőre van kilátás, a maximum-hőmérsékleti értékek 29-34 fok között alakulhatnak.

Szerdán a napos idő mellett többfelé már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, helyenként egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Sokfelé feltámad az északnyugatira forduló szél. A legmelegebb órákban 28-34 fokot mérhetünk.

Csütörtökön a nyári melegben elsősorban délnyugaton frissíthetik helyenként futó záporok, zivatarok a levegőt, máshol száraz időre készülhetünk. Pénteken záporok, zivatarok érkezhetnek többfelé, a szél is feltámad, de az ország nagy részén 30 fok fölé melegszik a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!