Közélet

2017.06.02. 13:00

Nevet keresnek a Tisza-tó kabalafigurájának

Bemutatkozott a Tisza-tó kabalafigurája is azon a kiskörei turisztikai konferencián, ahol bemutatták a Tiszta tó a Tisza-tó projekt 2. ütemének nyári programjait.

SZ. E.

Ezek fő célkitűzése, felhívják a figyelmet a környezettudatos magatartás fontosságára.

– Számos fejlesztést tervezünk a Tisza-tóhoz, és úgy látjuk, jó irányba haladunk mind a turizmus, mind pedig az infrastruktúra fejlődésével – nyilatkozta Kovács Sándor, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács (TTFT) és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, aki kiemelte: ezen fejlesztések nem érnek semmit, ha a környezetre nem vigyázunk.

– Fokozott figyelmet kell tehát fordítanunk minden tevékenységünkre, ami befolyással lehet az ökológiai lábnyomunkra. Ezt a szemléletet szeretnénk elterjeszteni, ezért szelektív hulladékgyűjtőket helyezünk el a tó kikötőibe. Ez nemcsak a természet, hanem a turizmus szempontjából is lényeges, hiszen szívesebben jön a vendég arra a helyre, ami tiszta, ahol látják, hogy óvják környezetet – tudatta az elnök.

A konferencián jelen volt Debreczeni Ildikó, a Természet Operaháza program ötletgazdája, a Jelmez-Art Kft. vezetője is. Mint megírtuk: több mint 300 neves előadó érkezik júliusban a Tisza-tóhoz, negyedik alkalommal tekerik ugyanis körbe a tavat az operarajongók. E szemléletet ők is hirdetik, a jelmezstúdió bemutatta azon jelmezeit, amelyek újrahasznosított hulladékból készültek, a résztvevők pedig megismerkedhettek a tótündérrel, a Tisza-tó kabalájával is, akinek még neve nincs, de ez nem maradhat így sokáig: ezért névadó pályázatot hirdettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!