Vállalkozók

2023.01.26. 20:12

A szépasszony-völgyi Ködmön Csárdában indult útjára a VOSZ Páholy + fotók

Első alkalommal várta érdeklődő tagjait a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Heves vármegyei szervezete páholy elnevezésű rendezvényére. A VOSZ Páholy vendége az ismert médiaszemélyiség és vállalkozó, Bárdos András volt, akit a sajtós Szabó Gabriella – a páholy állandó háziasszonya – kérdezett a szépasszony-völgyi Ködmön Csárdában.

Sike Sándor

A VOSZ Páholy első vendége Bárdos András volt

Forrás: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

Portálunknak – a csütörtök esti eseményt megelőzően – Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke beszélt a VOSZ Páholy meghirdetésének hátteréről. Az elnök asszony emlékeztetett arra, hogy a VOSZ céljai Demján Sándor óta jól ismertek. Az a korábbi gyakorlat is, hogy a szervezet a legfelsőbb döntéshozói szinteken képviselte a vállalkozói munkáltatói érdekeket.

– Hatalmas háttérmunkára volt és van szükség az érdekek megjelenítéséhez, ami azonban kevésbé látványos, helyi szinten nem nagyon voltak érzékelhetők. Ezért is született meg a személyes találkozásokra lehetőséget biztosító páholy gondolata – mondta Micski Marianna.

Szerinte szükség van vállalkozói klubok működésére, a személyes találkozásokra, egymás megismerésére. Olyan beszélgetésekre, jó példák, jó ötletek bemutatására, átadására készülnek, amelyek hatására érezhetik a vállalkozók, hogy létezik a helyi szervezet, s így hozzájuk bármikor lehet fordulni. Gyakorlatilag alulról építkező formában szeretnék bevonni a vállalkozókat az érdekek feltárásába, s annak magasabb szinten történő érvényesítésébe.

– A VOSZ országos elnökségében is azt az álláspontot képviselem, hogy maradjunk a realitások talaján. Ez pedig azt mondatja, hogy ma a gazdaság motorja a kis- és középvállalkozások, nem pedig a multik. Ezt az üzenetet, s azt a gondolatot, hogy él és létezik a magyar vidék, szeretnénk erősíteni ezzel a páhollyal is – fogalmazott a szervezet vármegyei elnöke.

Micski Mariannától megtudtuk: a későbbiekben is minden páholy vendége egy-egy olyan ismert ember lesz, aki pódiumbeszélgetés keretében értéket tud adni, hasznosítható ötleteket felmutatni, akár oktató céllal, jelleggel is.

– Az egyik legfontosabb célnak azt tartom, hogy a vállalkozók ismerjék meg egymást személyesen is. Vallom, hogy egri az egrivel tartson össze. Nem hiszek a zoom meetingekben, online tréningekben. A személyes kapcsolatokban hiszek, s vállalkozóként magam is előbb a közvetlen környezetemben keresem az üzleti kapcsolatokat – mondta portálunknak a VOSZ Heves vármegyei elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!