Kultúra

2008.04.26. 08:58

A Nemzeti Színházban lépnek fel az egri színészek

Hétfőn este 7 órától a Nemzeti Színház - Gobbi Hilda Színpadán - játssza az Emésztő tűz című darabot az egri Gárdonyi Géza Színház társulata a Vidéki Színházak Találkozója alkalmából.

HEOL

[caption id="" align="alignright" width="280"] Kaszás Gergő és Bozó Andrea. Fotó: Gál Gábor.
[/caption] A generációkon átívelő történet, szelíd humorú tragikomédia a huszadik századból, a huszadik századról. Fiatal nőkről, akiket így vagy úgy megperzsel a szerelem. Elbűvölően romlott férfiakról, akik kihasználják őket, de miközben csapdába csalnak, csapdába is esnek. És csöppet sem kedves idős hölgyekről, akik egy élet tapasztalatával felvértezve sem védhetik meg lányaikat, unokáikat a tűztől, amely előbb-utóbb mindenkit elemészt. Egy családtörténet két darabkája a szigorú erkölcsű századelőről és a túlzottan is felszabadult századvégről.

A Radoslav Milenković rendezte előadásban Margitai Ági is színpadra áll. Partnerei: Bozó Andrea, Járó Zsuzsa, Kaszás Gergő, Mészáros Sára és Rácz János. A díszlet Juraj Fabry, a jelmez: Nagy Fruzsina munkája. A Magyarországon még ismeretlen Charlotte Jones Emésztő tűz című romantikus műve néhány éve nagy siker volt Londonban. A darabot Upor László fordításában mutatta be az egri színház.

A Vidéki Színházak Találkozóját kilencedik alkalommal rendezik meg. Idén hét helyszínen (többek közt a Thália Színházban, a Merlin Színházban, az Új Színházban és a Nemzeti Színházban) 26 előadás látható. A program színesíteni kívánja a fővárosi színházi kínálatot, megmérettetési lehetőséget ad a színházaknak, és kellemes élményt, jó szórakozást nyújt a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!