Kultúra

2010.08.26. 05:25

Látogatóbarát múzeum lett a gyöngyösi

Átalakítása óta látogatóbarát kiállításokkal várja az érdeklődőket a Mátra Múzeum, ahol péntekig muzeológusok tanácskoznak.

J. M.

Csaknem száz szakember vesz részt a Természettudományos Muzeológusok XXVIII. Országos Találkozóján, a gyöngyösi Mátra Múzeumban. A pénteken záruló esemény kapcsán az intézmény igazgatója, dr. Fűköh Levente elmondta, hogy bár idén elnyerték az „Év Múzeuma” címet, ettől függetlenül választotta a szakma Gyöngyöst a konferencia helyszínéül, még tavaly. Leginkább azért találkoznak most náluk a szakemberek, mert a múzeum felújítása óta egy új kiállítás látható itt.

A konferencia a természet, a tudomány és a pedagógia közötti összefüggéseket keresi. S hogy miért fontos ezek összekapcsolása?
– A mi múzeumunkban az átalakítás óta látogatóbarát természetrajzi kiállítások láthatók. Múzeumpedagógiában is nagyon erősek vagyunk, ennek megvalósításában 2007 óta a város is segítségünkre van. Tavaly 3900 óvodás, általános és középiskolás fordult meg nálunk. Ők a történelemhez, valamint az élő és élettelen természethez kapcsolódó tudománnyal ismerkedhettek meg. Ősztől teljesen megújul a múzeumpedagógiai programunk: egy új pedagógussal és egy új foglalkozásvezetővel játékos formában új tematikájú órákon vehetnek majd részt a diákok - tette hozzá az igazgató, kiemelve: fenn kell tartaniuk az érdeklődést a múzeumok iránt, az a céljuk, hogy minél többen megismerjék azt a kincset, amivel rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!