eger

2019.02.10. 17:03

Télbúcsúztató farsangi rendezvény a völgyben

Maskarában bolyongtak a messziről jött vendégek.

S. S.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Vár a farsang elnevezéssel hirdettek télbúcsúztató rendezvényt a szépasszony-völgyi pincészetek szombat délutánra. A programszervezők ígérete szerint tíz pincészet nyújtott tíz-tíz középkori élményt bort és étket. Ottjártunkkor igen sok látogató bolyongott álarcban, maskarában, kezében prospektussal a völgyben.

Szabó Sándorné, Berettyóújfaluból érkezett lányával, Évával. Kérdésünkre azt mondta, hogy erre a programra jöttek, nem minden előzmény nélkül. Decemberben voltak itt a télindító mulatságon és az nagyon tetszett a társaságnak, ennek apropóján jelentkeztek a farsangra.

– Nagyon jól érezzük magunkat itt – mondták egybehangzóan anya és lánya. Hozzátették: újra visszajönnek, ha megint lesz hasonló program.

Debrecenből jött Bácsi Boglárka. Mivel hallotta Szabóéktól, hogy nagyon jól érezték magukat a télindító mulatságon, ezért jött el a télbúcsúztató mulatságra. Ami a jelmezt illeti: benne volt a programban, hogy lehet maskarát ölteni.

– Meg hát a farsangnak a lényege, hogy beöltözzünk – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!