beruházás

2018.03.27. 23:16

Átadták a Mol-csoport gázfeldolgozó üzemét Pakisztánban

A gázfeldolgozó üzemet a Mol-csoport pakisztáni leányvállalata 15 millió dolláros beruházással valósította meg.

Az új létesítmény hozzájárul az ország északi tartományainak ellátásához – hangzott el az ünnepségen, amelyen a közlemény szerint az üzemet Shahid Khaqan Abbasi, Pakisztán miniszterelnöke adta át.

A létesítmény 2017. december 5. óta már üzemel, a Tolanj X-1 és a Tolanj-Nyugat-1 kutakból kezdte meg a kitermelt gáz feldolgozását.

Tolanj a Mol-csoport által irányított Tal-blokk területén található, amely a térség egyik legsikeresebb szénhidrogén-mezőjévé vált az elmúlt években. A blokk teljes szénhidrogén-termelése 2017-ben meghaladta a napi 85 000 hordó kőolaj-egyenértéket. Ezzel a Mol Pakisztán az ország legnagyobb LPG termelője, második legnagyobb olaj- és kondenzátum-termelője, és hetedik legnagyobb gáztermelője.

A Mol részesedése a Tal-blokk termeléséből 8,42 százalék – ismertetik a közleményben. A magyar olajvállalat a Tal-blokk szomszédságában, a Felső-Indus térségében további három blokkban (Karak, Ghauri, Margala) rendelkezik részesedéssel, valamint 2015 óta a Közép-Indus térségében is jelen van (DG Khan).

A Mol-csoport kutatás-termelési divíziójának ügyvezető igazgatója, Berislav Gaso az ünnepségen úgy fogalmazott: bíznak abban, hogy a jövőben további nagyívű beruházásokat valósíthat meg a cég az országban, a pakisztáni kormánnyal együttműködve.

A Mol 1999 óta van jelen Pakisztánban, eddig 13 szénhidrogén találatot ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!