Konferencia-liga

2024.02.11. 12:41

José Luis Mendilibar lett az Olimpiakosz vezetőedzője

A Sevillával tavaly Budapesten Európa-liga-győztes José Luis Mendilibar lett a görög Olimpiakosz labdarúgócsapatának vezetőedzője. A pireuszi együttes jövő héten a Ferencvárossal találkozik a Konferencia-liga rájátszásának első körében.

MW

José Luis Mendilibar, a spanyol Sevilla vezetőedzõje a csapat edzésén a labdarúgó Európa-liga döntője, a Sevilla - AS Roma mérkõzés elõtti napon a budapesti Puskás Arénában 2023. május 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az Olimpiakosz vasárnap délelőtt az Instagramon jelentette be, hogy megállapodott a 62 éves baszk szakemberrel. 

Azt egyelőre nem közölte a görög klub, hogy mennyi időre szól Mendilibar megbízatása.

Az Olimpiakoszt legutóbb a portugál Carlos Carvahal irányította, őt pénteken menesztették.

Mendilibarral október elején bontott szerződést a Sevilla, amellyel a spanyol szakvezető tavaly májusban, a Puskás Arénában rendezett El-döntőben tizenegyespárbajban legyőzte az AS Romát, és az andalúziai csapat ezzel rekordot jelentő, hetedik alkalommal hódította el a trófeát.

Az Olimpiakosz csütörtökön fogadja a Ferencvárost a harmadik számú európai kupasorozat rájátszásának első fordulójában – amelynek tétje a nyolcaddöntőbe jutás –, a visszavágót egy héttel később rendezik a Groupama Arénában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában