Családvédelmi Akcióterv

2019.04.03. 16:16

Köszönetet mond az ígéretükhöz hű pártoknak a Népesedési Kerekasztal

A Népesedési Kerekasztal üdvözli, hogy az országgyűlési képviselők nagy többsége megszavazta a Családvédelmi Akciótervet.

A Népesedési Kerekasztal nagyon fontosnak tartja a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által 2013-ban létrehozott ötpárti nyilatkozatot, amelynek köszönhetően az akkori parlamenti pártok frakciói (FIDESZ, KDNP, MSZP, JOBBIK, LMP) aláírták, hogy mind kormányon, mind ellenzékben támogatják a kívánt gyermekek megszületését – olvasható a szervezet közleményében.

Ebben a nyilatkozatban a frakciók vezetői akkor a következőt írták alá:

„Vállaljuk, hogy a párt, amit képviselünk, támogatja döntéseiben és kommunikációjában a gyermekvállalást, a családokat és mindenben segíti őket. Mindent megteszünk azért, hogy olyan körülményeket biztosítsunk, hogy a kívánt, tervezett gyermekek világra jöhessenek.”

A 2019. április 1-én a Családvédelmi Akciótervről szóló szavazás során az aláíró pártok most tartották magukat a hat évvel ezelőtt aláírt fogadalmukhoz és a nyilatkozatnak megfelelően az országgyűlési képviselők többsége (kivéve DK és Párbeszéd) megszavazta azt a törvénycsomagot, ami segíti a családokat abban, hogy csökkenjenek a nehézségek a családos, gyermekes életforma választása előtt és hogy megszülethessenek a kívánt, tervezett gyermekek.

Ezzel a magyar családok számára könnyebbé vált a szabad választás, a család és munka összeegyeztetése, és újabb lépést tett az ország afelé, hogy kilábaljon a demográfiai válságból.

A Népesedési Kerekasztal köszöni minden pártnak, amelyik megszavazta kormány által előterjesztett Családvédelmi Akcióterv törvénycsomagját, hogy támogatják a gyermekvállalás és így a népesedési helyzet javításának ügyét.

A Népesedési Kerekasztalt, amely idén ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját, Kopp Mária kezdeményezésére hozták létre. A szervezet többféle szakma (szociológus, pszichológus, pedagógus, mérnök, közgazdász, szociális munkás) képviselőiből, illetve érdekvédelmi, politikai és civil csoportok részvételével alakult meg. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom testvérszervezete. A kerekasztal célja egy széleskörű társadalmi együttműködés megalapozása a demográfiai helyzet javítása érdekében. A szervezet 2009-ben keltezett alapító nyilatkozata szerint a kerekasztal munkájában résztvevő szervezetek képviselőinek meggyőződése, hogy a ma születő gyermekek a jövő zálogai, hiszen ők jövőbeli munkavállalók, jövőbeli hozzájárulásuk a nemzeti jóléthez mind a gyermekeseknek, mind a gyermekteleneknek jövőbeli előnyökkel jár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában