MJVSZ

2023.06.29. 21:49

Gulyás Gergely: jövőre 83 milliárd forint jut az önkormányzatok rezsitámogatására

A kormány jelentős támogatást nyújtott és nyújt ahhoz, hogy a rezsiár növekedése miatti terheket a települések kigazdálkodhassák, jövőre 83 milliárd forintot különített el az önkormányzatok rezsitámogatására - mondta Gulyás Gergely a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón csütörtökön, Esztergomban.

MW

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatót tart a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlése után az Esztergomi Polgármesteri Hivatalban 2023. június 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

 A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, bíznak abban, hogy a háború és az arra adott, a kormány szerint alapvetően téves szankciós válaszok következményeit sikerül elhárítani, ebben valamennyi polgármester érdekelt. 

Gulyás Gergely hozzátette, 

a nyári hónapokban radikális inflációcsökkenést várnak, és a kormány valóra fogja váltani azt az ígéretét, hogy az év végére egy számjegyűre szorítja le a pénzromlás mértékét. 

A politikus szerint a 2024-es év a tervezés éve lesz, majd következő években a korábbiakhoz hasonló fejlesztési programok indulhatnak. 

A miniszter kiemelte,

 az ország saját erejéből is képes erre, de a források mennyisége az Európai Unióval való megállapodástól is függ. 

Gulyás Gergely úgy vélte, a polgármesterek tevékenységére "rendkívül negatív az, amit néhány ellenzéki képviselő Brüsszelben művel". 

A politikus elmondta,

 felvetésére konstruktív hozzáállást tapasztalt az ellenzéki polgármesterek részéről, ami teljesen különbözik attól, mely a magyar és az európai parlamentben tapasztalható. 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, az MJVSZ elnöke kijelentette, hogy a városok további fejlődése csak úgy folytatódhat, ha béke lesz, és beszámolt arról, hogy a parlament által elfogadott, békepárti határozathoz eddig 2344 település csatlakozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában