Ostrom alatt áll Európa

2023.10.08. 11:01

Automata fegyverekkel felszerelkezve ostromolják a határt a migránsok

Ezen a hétvégén is folyamatosan érkeztek az illegális bevándorlók a szerb–magyar határhoz, hogy a határkerítésen keresztül próbáljanak törvénytelenül az Európai Unióba jutni - számolt be róla a Magyar Nemzet.

MW

A szerb belügyminisztérium felvételén szerb csendőrök illegális bevándorlókat vesznek őrizetbe a magyar határ közelében, Szabadkánál 2023. szeptember 12-én

Forrás: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium

Fotó: -

Az embercsempészek és bűnbandák által uralt Szabadka környéki makkhetesi erdő tele van veszélyes fegyveres csoportokkal. A délvidékiek már nem is mernek ezekre a területekre fényes nappal sem bemenni. Ez érthető is, hiszen az elmúlt időszakban rendszeressé váltak a lövöldözések a magyar határ déli oldalán - írja a lap.

Megdöbbentő fotók láttak napvilágot a Facebookon szombaton. A helyiek közül többen is megosztottak egy olyan fényképet, amelyen automata puskával járőröző migránsok látszanak. A fiatal férfiak elállják az erdőbe vezető utat, mintha őrt állnának, mögöttük egy nagyobb csoport bevándorló.

A fénykép alá annak közlője azt írta:

Szabadon sétálnak automata fegyverekkel a makkhetesi erdőben. Vajon van rendőrség, amely lefegyverezi őket, vagy ha nincs, miért nincs?

Az elkeseredett szabadkaiak már az izraeli eseményekhez hasonlítják a helyzetet. Egyikük azt írta a közösségi oldalon:

Ez Szabadka, és nem a Gázai övezet.

A szerb rendőrök ugyan időről időre akciókat hajtanak végre az illegális migrációval szemben, ennek ellenére a migránsok és az embercsempészek mindig visszaszivárognak az erdőbe. A razziák során több alkalommal találtak fegyvereket a bevándorlóknál az egyenruhások.

További részleteket ITT olvashat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában