Új év, új korszak

2024.01.07. 23:08

Lázár János rendkívüli bejelentést tett

A miniszter lezár egy korszakot. A mostani ciklust követően nem indul újra választókerületi képviselői mandátumért Lázár János.

MW

Lázár János építési és közlekedési miniszter

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Lázár János vasárnap este a közösségi médiában jelentette be a döntését. A bejegyzésében azt írta:

Számomra 2024 a korszakváltás éve. Nemcsak az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz tartozó ágazatokban, az építések, az állami beruházások és a közlekedés terén,  de a saját politikai pályámon is.

A miniszter közölte: 

hat parlamenti ciklus, azaz csaknem negyedszázadnyi képviselői munka után 2026-ban nem indul újabb, egyéni országgyűlési mandátumért a választókerületben.

„Az elmúlt évek közös eredményeire, az ígéretek teljesítésére, a többször megerősített felhatalmazásra büszke vagyok. Köszönettel tartozom érte a választóimnak és a támogatóimnak, a munkatársaimnak és a családomnak. Életemnek ezt a korszakát most lezárom” – fogalmazott a miniszter. Mint jelezte, ezt a ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem lesz, de politikus marad: szűkebb és tágabb pátriája, a vidék és az Alföld, a politikai közösség és pártja továbbra is számíthat a munkájára.

A miniszter kiemelte a posztjában, hogy életének ezt a korszakát most lezárja, hiszen a jelenlegi ciklust követően egyéni választókerületi képviselő már nem lesz. Ugyanakkor aláhúzta:

Politikus maradok: a szűkebb és a tágabb pátriám, a magyar vidék és az Alföld, a politikai közösségem és a pártom továbbra is számíthat a munkámra.

Hódmezővásárhelyen teljes sorcserére van szükség

A bejegyzésben az ÉKM minisztere arra is kitért, hogy a szülővárosának, Hódmezővásárhelynek gyökeres változásra van szüksége, mert ma végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város. 

Ha ezen változtatni akarunk, kevesebb pártpolitizálásra és több munkára, kevesebb vitára és több közös nevezőre van szükség. Az új műsorhoz pedig új férfi kell. Vagy nő. Majd a választók eldöntik

– fogalmazott.

Majd úgy folytatta, hogy Hódmezővásárhelyen teljes sorcserére van szükség, 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre. Azt ígérte, hogy ennek a megújulásnak ő elősegítője, nem pedig akadálya lesz. 

Csak a vásárhelyieken múlik, hogy idén nyáron elindítják-e azt a változást, amely 2026-ban kiteljesedhet és új korszakot nyithat a város és a térség életében. A lehetőség adott, jó lelkiismerettel biztatom a honfitársaimat arra, hogy éljenek vele

– zárta írását Lázár János.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában