Tartanak tőle

2024.03.04. 10:35

Komoly ellenfelet lát Orbán Viktorban az egykori NATO-főparancsnok (videó)

Wesley Clark tábornok szerint gyakorlatilag tehetetlenek a magyar miniszterelnökkel szemben.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Noha Brüsszel, valamint a demokrata párti amerikai vezetés rendre lekicsinylően beszél Orbán Viktorról és tesz úgy, mintha hazánk szuverenista kormányát csettintésre lehetne megrendszabályozni – például az Európai Unióból történő kizárással –, valójában

rendkívül nehéz ellenfélnek tartják a magyar miniszterelnököt.

Ez derül ki az X-en található MagaBabe nevű profilon a napokban megosztott videóból, amelyen Wesley Clark tábornok, a Korányi Dávid-féle Action for Democracy (A4D) kuratóriumi tagja arról beszél, hogy gyakorlatilag tehetetlenek a kormányfővel szemben – írja a Mandiner.

Orbán Viktor egy okos fickó. Harminc éve van a politikában. Tudja, hogy mit csinál. Az ilyen embereket elég nehéz elmozdítani

– fogalmazott az egykori NATO-főparancsnok.

Az ugyanarról a profilról korábban megosztott videókon Wesley Clark több hasonló kijelentést is tett. A tábornok egyebek mellett arról beszélt, hogy Orbán Viktor rendkívül népszerű az amerikai konzervatív körökben, sőt a Republikánus Párt még a programját is a magyar kormányfőhöz igazítja.

Az A4D-nek a felvételeken szintén megszólaló partnere, Eric Koch szavaiból az derült ki, hogy annyira tartottak Orbán tengerentúl tapasztalt, erősödő népszerűségétől, hogy országos lejáratókampányt is indítottak ellene.

Az elmúlt hetekben megosztott videókon az A4D vezetői elismerték, hogy Soros Györgytől származott annak a hárommilliárd forintnak az oroszlánrésze, amelyet a szervezeten keresztül a magyarországi ellenzékhez juttattak a 2022-es választás eredményének befolyásolására.

A teljes cikkért kattintson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában