Lánchíd-botrány

2024.04.14. 15:38

Gyurcsány és Karácsony adjon magyarázatot a felújítás során eltüntetett pénzre

Meddig hallgat még Gyurcsány Ferenc DK-elnök és Karácsony Gergely főpolgármester a Lánchíd felújítása során eltüntetett másfél milliárd forintról? – kérdezte Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke a közösségi oldalán vasárnap közzétett videójában.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Kurucz Árpád

Hidvéghi Balázs azt mondta, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) legfrissebb jelentése egy olyan korrupciós szisztéma működtetésére utal, ahol a híd felújítására szánt közpénzt egy fedőcégen keresztül tüntették el.

Hozzátette, 

a jelentés világosan bemutatja, hogy a hidat felújító cég „teljesen indokolatlanul utalta át ezt az óriási összeget” a szóban forgó cégnek, ahol azt - az azóta letartóztatásban lévő - két ügyvéd azonnal készpénzben felvette.

Így már kezdjük érteni, hogy hogyan került csődközelbe a Gyurcsány vezette főváros, ahol Karácsonynak a készséges kiszolgáló szerepe jutott

– jelentette ki.

Tarlós István korábbi főpolgármester kétszázmilliárd forintos többlettel adta át a városházát, amely most a pénzügyi összeomlás szélén tántorog, talán nem véletlenül - jegyezte meg.

Gyurcsány és Karácsony adjon magyarázatot a történtekre, és mondják meg, hol a pénz!

– nyomatékosította a politikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában