Hamis állítások

2024.04.05. 21:27

Nem fektet be a Spar-ba Tiborcz István

A baloldali média ezúttal is mellényúlt.

MW

Forrás: Mandiner

„Sem a BDPST Group, sem tulajdonosa, Tiborcz István nem tervezett és nem is tervez befektetni a SPAR kiskereskedelmi láncba” – közölte Tiborcz István vállalatának, a BDPST Group-nak állásfoglalását a Mandiner.

Elsőként a VSquare nevű hírportál számolt be csütörtökön arról, hogy információik szerint nemrég Tiborcz István igyekezett megvásárolni a magyarországi Spart. A vállalat a Világgazdaságnak is eljuttatott állásfoglalásában azonban azt írta:

a múltban sem történt e tárgyban semmilyen ajánlattétel, vagy egyeztetés a részükről. Minden alapot nélkülöz ezzel ellentétes információ terjesztése

A Mandiner beszámolója szerint gyorsan eszkalálódott az osztrák SPAR és Magyarország Kormánya közötti ellentét, amely a múlt hónapban pattant ki, miután az élelmiszerlánc vezérigazgatója, Hans Reisch, több helyen is nyilatkozott, arra panaszkodva, hogy a magyar fél részesedést szeretne szerezni a vállalatban, emellett a boltóriás bepanaszolta Magyarországot az Európai Bizottságnál, a kiskereskedelmi különadó miatt. A kormány ugyanakkor visszautasította a vezérigazgató állításait.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában