Hirdetés

2023.06.29. 23:00

Az EKEIDR rendszer megvalósítása a fővárosi és vármegyei kormányhivatalokban IV.

Megtörtént a Szakrendszer Iratkezelői Szolgáltatás Interfész (SZISZI) fejlesztése a projektben kiváltandó iratkezelési szoftverekhez integrált szakrendszerek EKEIDR integrációjának minél egyszerűbb megvalósítása érdekében.

PR

Csökken a hatósági ügyintézési idő és költség, erősödnek az intézményközi kommunikációs csatornák

A Fővárosi és Vármegyei Kormányhivatalok informatikai funkcionális rendszerei sorban egységesítésre kerültek, amelyel együtt járt az elektronikus közigazgatás alapjainak letétele is. Ebben a fejlesztési időszakban elkezdődött, de nem fejeződött be például a szigetszerű ügyiratkezelési rendszerek kiváltása, illetve az ügyek elektronikus kezelésének ügyfél- és ügyintéző oldali hatékonyabbá tétele űrlap technológiával és úgynevezett munkafolyamat támogatással. A megvalósított fejlesztések hasznosulása érdekében fontossá vált, hogy a fejlesztések, illetve azok kiterjesztése tovább tudjon folytatódni, ezzel elősegítve az e-ügyintézés még szélesebb körben történő elterjedését a Kormányhivatali ügyintézés tekintetében.

A projekt feladata volt az egységesített, konszolidált iratkezelési szoftver bevezetése, hogy kezelni lehessen a korábbi hiányosságokat. A vármegyei kormányhivatalok szervezeti egységeinek meghatározó többsége a korábban használt különböző, többségében szigetszerűen, egymással nem integrált módon működő, és alapvetően a papír alapú iratkezelési és ügyintézési folyamatokat támogató iratkezelési szoftverek helyett egységesen az EKEIDR rendszert használhatja, és a korábbi papír alapú iratkezelési folyamatok helyett egységes elektronikus iratkezelési folyamatokat tud működtetni.

A vármegyei kormányhivatalok szakrendszerei és az EKEIDR rendszer között kiépített interfészek segítségével az iratkezelési lépések egy része automatizálhatóvá vált, és ezzel kiküszöbölhetők az ügyintézés során eddig párhuzamosan ellátandó feladatok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában