Hirdetés

2018.09.17. 17:46

Bőséges gasztro- és kulturális kínálattal jön: A Szüret

Zene, tánc és ételkülönlegességek szeptember 21-23. között a Szépasszonyvölgyben.

Mindazoknak, akik szeptember 21-23. között felkeresik majd az egri Szépasszony-völgyet, garantált a felhőtlen és tartalmas szórakozás, köszönhetően Eger szabadtéri pincefesztiváljának, „A Szüret”-nek, amely a hagyományokat megtartva, ugyanakkor a mai kor elvárásaihoz igazodva nyújt kikapcsolódást a vendégeknek.

A szüreti programok a Dobó térről induló látványos traktoros felvonulással kezdődnek. A kiváló borok és valódi gasztronómiai élvezetet jelentő ételek kóstolása mellett színes programok várják az érdeklődőket. Míg a zenerajongók a sajátos, ironikus dalszövegeiről ismert KFT együttes, a Kossuth-díjjal elismert Hot Jazz Band koncertjét, valamint a sokak körében népszerű Nótár Mary fellépését élvezhetik, addig a legkisebbek számára a Csodamalom Bábszínház Pom Pom meséi című produkciója nyújt majd vidám pillanatokat.

Vasárnap városunk három meghatározó néptáncegyüttese tart gálaműsort a Tatrospart Néptáncegyüttes és a Kerekes Band zenekar közreműködésével a Márai Szabadtéri Színpadon.

A háromnapos rendezvény igazi kuriózuma a Székelyföld Gyöngyszemei című népművészeti forgatag, amely nem csupán Székelyföld hihetetlenül gazdag népművészetével, népzenéjével és néptáncaival ismerteti meg az esemény résztvevőit, de azzal a különleges gasztronómia kínálattal is, amely Hargita és Kovászna megyét jellemzi. A helyszínen kiderül, hogy mi is az a székelyföldi ragacsos, düszke tokány leves, hogyan készül a székelyek híres töltelékes káposztája. Aki szereti az újragondolt, hagyományos ízeket, az az egri éttermek helyi kínálatából is válogathat.

Bővebb információk itt olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában