Támogatás

2021.05.26. 09:00

Ötezer-ötszázan igényeltek idén agrártámogatást Heves megyében

Május 17-én lejárt az Egységes Kérelem beadás elsődleges határideje.

T. B.

Heves megyében 5501 ügyfél, 164 ezer 137 hektárra nyújtott be kérelmet, tudtuk meg a Heves megyei Kormányhivataltól. Előzetesen úgy kalkuláltak, hogy idén 5 ezer 600 megyei mezőgazdasággal foglalkozó összesen 165 ezer hektárra nyújt be támogatási igényt.

Mint arról a kormányhivatal lapunkat tájékoztatta, további kérelmeket még június 9-ig is fogad a Magyar Államkincstár, ám ezeknél a megállapított támogatási összegből késés miatt csökkentést kell alkalmazni. Az egységes kérelemben a legtöbb gazdálkodót érintő területalapú támogatás (SAPS) mellett további 39 jogcímre, intézkedésre lehet igényelni támogatást, illetve négy adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. A kincstár az új kérelmek befogadása mellett folyamatosan dolgozza fel a tavalyi kifizetési igényeket, ezekre Heves megyében több mint 17 milliárd forint értékben fizettek ki támogatást. Fennakadás, vagy rendkívüli esemény a beadási időszakban nem volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!