Sport

2008.01.10. 18:27

Multifunkcionális létesítmény épülhet a körcsarnok helyén

A dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban csak az azbesztmentesítés több mint százmillió forintba kerülne, és akkor a többi felújítandó részről nem is beszéltem. Így aztán más lehetőség után néztünk – jelentette ki Szeleczki János.

Bódi Csaba

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Ha minden az önkormányzat törekvései szerint alakul, a háttérben lévő körcsarnok helyét új létesítmény veheti át. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]Eger alpolgármestere ezt azon a rögtönzött sajtótájékoztatón közölte, melyet a vízilabdázók és a birkózók fogadása után tartottak ma délután a városházán. És, hogy mi ez az új lehetőség?

– Amennyiben sikeresen szereplünk az Agora pályázaton, és ez néhány hónapon belül kiderül, egy teljesen új, multifunkcionális létesítmény épülhet a körcsarnok helyén, részben elfoglalva a salakos pályát – fogalmazott Szeleczki. – Ami a számadatokat illeti: a beruházás költségei elérik a 1,5 milliárd forintot, ám ha elkészül a csarnok, akkor 2–4000 néző foglalhat helyet a lelátókon. Abban az esetben, ha nem lesz sikeres a pályázat, a felsővárosi sporttelepen kap helyet a létesítmény, más forrásból, és vélhetően alacsonyabb összegből.

Az Egri FC ügyében tartott szerdai tárgyalás kapcsán megtudtuk, hogy Keller József, az EFC tulajdonosa azt szeretné elérni az önkormányzatnál, hogy ha megmarad a futball mellett támogatóként, akkor ő üzemeltethesse legalább a városi stadiont.

A felsővárosi sporttelepen december ismét pályabejárást tartottak az önkormányzat szakemberei és újra csak megállapították, hogy a jelenleg használatos öltözők meglehetősen rossz állapotúak. Az alpolgármester ezekről is szót ejtett.

– Az az elképzelésünk, hogy a ma használatos kiszolgáló épületet megszüntetjük, és a helyére egy négy öltözőből, irodából és szertárból álló létesítményt építünk. Mivel a szomszédban jégpálya üzemel, a korcsolyázni vágyók és a majdani jégkorongosok számára legalább két öltöző emelésére lenne szükség – tette hozzá Szeleczki János.

Az Egri FC ügyében tartott szerdai tárgyalás kapcsán megtudtuk, hogy Keller József, az EFC tulajdonosa azt szeretné elérni az önkormányzatnál, hogy ha megmarad a futball mellett támogatóként, akkor ő  üzemeltethesse legalább a városi stadiont.

Ha minden az önkormányzat törekvései szerint alakul, a háttérben lévő körcsarnok helyét új létesítmény veheti át. Fotó: Lénárt Márton -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!