Sport

2008.04.08. 14:25

Vasék végzetét a kemény futómű jelentette

Küzdelmesre sikeredett a Heves megyei versenyzők számára a múlt hétvégi Start Autó Eger Rali.

Surányi Géza

Az abszolút első helyre pályázó Turi Tamás, Tóth Imre páros számításait a támogatók hiánya és a technika ördöge húzta keresztül. A gyöngyösi navigátor így számolt be a versenyről:

– Pár nappal a verseny előtt a Budai Teamtől kaptunk egy ajánlatot, így a tervezett Skoda helyett egy Toyota Corollával vágtunk neki a ralinak – tekintett vissza Tóth Imre. – Megpróbáltunk gyorsan autózni. Egy apró hibát követtünk el: az egyik gyorsasági szakasz rajtjánál Tamás kilenc századmásodperccel korábban lépett le a kuplungról, így korai rajtért tíz másodperces büntetést kaptunk. A második napon sajnos egy elektromos kábel hiba miatt tönkrement a motorelektronika és ki kellett állnunk. Mindenképpen szeretnénk együtt versenyezni az év hátralévő részében is, de azt még nem tudjuk, hogy milyen autóval.

Vas Zoltán és Csontos Tamás az egyik szombati gyorsasági szakaszon sokat vesztegelt az árokban, ezért a két egri versenyző csak az N-csoport 13. helyét szerezte meg.

– Nehéz versenyünk volt – értékelt Vas Zoltán. – Sajnos a szokásos versenyláz mellett szombat reggel 38 Celsius fokos hőemelkedéssel ébredtem. A túl keményre állított futómű miatt a mátrai gyorsasági egyik tempós szakaszán elemelkedett az autó az útról és a következő pillanatban becsúsztunk egy vízelvezető árokba. Sajnos úgy megsérült a kocsi jobb első kereke, hogy ráhajlott a féknyeregre.

Rally 2-ben a Hevesi István, Bauer Attila páros nyert

A Start Autó Eger Rally-n idén első alkalommal a Rally 2 mezőnye is rajthoz állt. A győzelmet a Hevesi István, Bauer Attila páros szerezte meg Honda Civic VTI-vel. A győztes és a második helyezett közötti különbség kevesebb, mint tíz másodperc volt.

A cserével 13 és fél percet vesztettünk így minden esélyünk elszállt a jó helyezésre. A vasárnapi napot már csak tesztelésre szántuk, és ekkor végre sikerült jól beállítani az új Mitsubishit és jó időket is autóztunk.

Az N3-as kategória ezüstérmes pozíciójában ért be a célba a Papp Levente, Szedő Csaba kettős úgy, hogy szombat este megnyerték a rendkívül nehéz körülmények között megrendezett Mátraalmás-Mátraháza szakaszt. Az új autó gyermekbetegségei az ő életüket is megkeserítették. – Folyamatosan gondjaink voltak a futóművel, ezért nem tudtunk elég gyorsan és pontosan haladni – közölte Papp Levente. – Az első nap végére a fék is elfogyott. Sajnos a verseny előtt nem tudtam tesztelni az autót, ezért a problémák csak most, élesben derültek ki. A következő verseny előtt rendbe rakjuk a Honda Civic Type R-t, és úgy gondolom sokat fogunk tudni gyorsulni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!