Sport

2008.10.27. 16:23

Szinte hiba nélkül nyertek a ZF-Eger hölgyei

Az OB I. negyedik fordulójának mai mérkőzésén a Heraklész Magyar Utánpótlás Válogatott volt az egriek ellenfele a Bitskey-uszodában.

Fenyves Balázs

Két vereséget, illetve egy győzelmet követően itthon, ám ezúttal nem fehér sapkában vághatott neki soron következő bajnoki mérkőzésének a ZF-Eger női vízilabda-csapata.
Az egriek nem túl jó előjelekkel készültek az összecsapásra, mivel Antal Dórára, Pócsi Biankára és Fekete Krisztinára sem számíthatott Kelemen Attila edző, mellettük pedig a sérült Balla Ágnes sem volt száz százalékos állapotban. Ehhez képest igazán elszántan kezdték a mérkőzést a hevesiek és Szeredi Krisztina két gyönyörű akciógóljával jelezték, hogy nem lesz könnyű dolga az ellenfélnek. Ezek után a folytatás olyannyira jól sikerült, hogy a kezdés után csupán kétszer volt döntetlen állás, ami után már kizárólag Jenes Jankáék vezettek. A fegyelmezett védekezésnek köszönhetően – ami mögött a klasszis formában védő és bravúrok sorát bemutató Serfőző Krisztina állt – folyamatosan lépett el ellenfelétől a ZF. Mindezek mellett még támadásban is többen jó teljesítményt nyújtva gyönyörű akciógólokat lőttek, így aztán a mérkőzés utolsó negyedében már nem is maradt kétely afelől, hogy melyik együttes szerzi meg a három pontot.

[caption id="" align="alignright" width="400"] Jenes Janka az egri csapat egyik legjobbja volt. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption] A győzelemmel azonban még nincs vége a heti meccsdömpingnek, ugyanis szerdán már az UTE-Jégcsillag ellen ugranak vízbe Bene Kingáék, amelyet a szombati Honvédot idegenben legyőző Dunaújváros elleni összecsapás követ. Jó hír viszont, hogy mindkét esetben hazai medencében, azaz a Bitskey-uszodában ugorhatnak vízbe a ZF-Eger hölgyei.
– Nagyon elégedett vagyok a lányokkal, mivel a nehézségeink ellenére is rendkívül okosan és fegyelmezetten játszottak. Alig hibáztunk, de amit elkövettünk azoknak sem volt nagy jelentősége – fogalmazott a mai mérkőzés után Kelemen Attila.
Következik: ZF-Eger – UTE, Eger, Bitskey-uszoda, szerda, 12.30.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Heraklész Magyar Utánpótlás Válogatott – ZF-Eger 7–10 (2–2, 0–3, 2–2, 3–3)
Eger, Bitskey-uszoda, 30 néző. V.: Bátori, Marnitz.
EGER: SERFŐZŐ – Ziakova 1, Bene, SZEREDI 2, JENES 2, KLING 2, JANCSÓ 2. Cs.: Balla, Veréb 1. Edző: Kelemen Attila.
Gól-emberelőnyből: 9/1. ill. 8/2. Ötméteresből: – ill. 3/3. Kipontozódott: Miroslava Ziakova a 16., Szeredi Krisztina a 28. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!