Sport

2008.10.27. 18:45

Új edző az Egri FC élén: Orlóczki Tibor visszatér

Orlóczki Tibor személyében mától új edzője van az Egri FC NB III-as labdarúgó-csapatának.

Bódi Csaba

Mint ahogy azt Bánka József, az EFC ügyvezetője ígérte, ma a nyilvánosság elé tárta, hogy ki lesz a szombati vereség után lemondott Horváth Tamás utóda. Az új tréner valójában visszatérőnek számít, ugyanis az FC Eger NB I/B-s együttesénél a 2000/2001-es bajnoki évben Szentes Lázár segítőjeként már trénerkedett a megyeszékhelyen. A borsodi illetőségű szakember másik Heves megyei kötődését Besenyőtelek jelenti, ahol néhány éve még NB III-as gárdát irányított.

[caption id="" align="alignleft" width="293"] Orlóczki Tibor legutóbb Tiszaújvárosban dolgozott. Fotó: Pilisy Elemér.
[/caption] Legutóbb a Mátra-csoporban újoncként szereplő Tiszaújváros mestereként ténykedett. Most azonban szabadon mondhatott igent az egriek felkérésére, lévén, hogy pár hete már nem ő vezényli a sereghajtó Tisza-parti egyeletet. Orlóczki Tiborral egyelőre az őszi szezon végéig kötött megállapodást az Egri FC.

Horváth Tamás lemondása kapcsán Bánka József a következőket tartotta fontosnak hangsúlyozni.
– Köszönöm Horváth Tamásnak a felnőtt csapatnál végzett eddigi munkáját – közölte az ügyvezető. – Az edző a csapat szakmai irányítója és a szereplés meghatározó részese. Ha a csapat idegenben jó szereplésre képes, akkor a csapat rendelkezik valamiféle képességgel. Ezt idehaza nem tudtunk kihasználni és a rossz hazai szereplés okát nem sikerült megfejteni. Ezért lemondását a többségi tulajdonos egyetértésével elfogadtam és közös megegyezéssel szerződést bontottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!