Sport

2009.02.13. 19:05

A nagy alázat mellett a kellő becsvágy lehet a gyöngyösi siker záloga

A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 18. fordulójában Csurgón játszik a Gyöngyösi Főiskola KK együttese.

S. K.

Csurgói KK (12.) – Gyöngyösi Főiskolai KK (10.)
Csurgó, szombat, 18.00.
V.: Herczeg P., Südi P.
Habuczki Tamás 2008 nyarán a Debreceni KSE csapatától érkezett a Gyöngyösi FKK együtteséhez, ahol gyorsan a gárda alapemberévé vált. A kiváló védekező specialista januártól Éles József vezetőedző segítőjeként új szerepkörben is kamatoztathatja rutinját.

– A poszt kialakítása Józsi kifejezett kérése volt. Szerette volna, ha van egy olyan segítője, aki a szakmai munkában valamelyest tehermentesíteni tudja – válaszolt érdeklődésünkre Habuczki Tamás. – Amennyiben szükséges, pályára lépek, ám a folytatásban a különböző taktikai variációk véleményezése, valamint az ellenfelek feltérképezése mellett leginkább a fizikális felkészítés és a minél hatékonyabb védekezés kidolgozása a fő feladatom. Úgymond kapocsként is funkcionálok a csapat és a vezetőedző között, amit nagy örömömre mindkét fél elégedetten vett tudomásul.

A mátraaljai gárda idei első bajnoki mérkőzésén holnap Csurgón szerepel. Habuczki szerint az együttes megfelelő alázattal és nagy becsvággyal kézilabdázva elérheti célját, ami egyértelműen a két pont megszerzése.
– Megfelelő önbizalmat merítettünk a múlt heti Magyar Kupa-sikerből, ami talán egy kissé elbizonytalanította az ellenfelet – folytatta Habuczki. – Minden meccs más, ez a mérkőzés már bajnoki pontokért zajlik, ami számunkra sokkal fontosabb. A héten több játékosunk is influenzás tüneteket produkált. Kocsis Csaba, Szabó Péter és Nagy Levente betegeskedik, míg Michal Kopco a hátát fájlalta. Ezzel együtt bízom benne, hogy valamennyien játékra jelentkeznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!