Sport

2009.05.08. 20:40

Eldöntötte a Domino-t és bajnoki döntős lett a ZF-Eger

Meggyőző játékkal, elsősorban kiváló védekezésének köszönhetően a Domino Honvéd otthonában vívta ki a férfi Vízilabda OB I. döntőjébe kerülést a ZF-Eger csapata. Gerendás György legénysége a fináléban - csakúgy mint tavaly - a Vasassal csap össze.

HEOL

A mérkőzés alakulása
- I. negyed: Szenzációsan kezdett az Eger
A ZF-Eger gárdája szenzációsan kezdett, mivel két és fél perc elteltével már 0-3-at mutatott az eredményjelző tábla, köszönhetően a két Varga II. Zsolt és egy Biros Péter akciógólnak. Ezt követően Szívós Márton ötméteresből lőtt góljával jött közelebb a Domino, ám ismét Varga II. Zsolton volt a sor: szédületes kapufás gólt lőtt, amivel visszaállt a három gólos különbség. Az első 8 perc utolsó momentumaként a hazaiak a harmadik emberelőnyüket már belőtték. 2-4.

II. negyed: A félidőben négygólos egri előny
Továbbra is tart az egri fiesta a Kőér utcában. A második 8 percet is két góllal, ezúttal 3-1-re sikerült megnyernie a vendégeknek. Ezzel négygólos előny birtokában vághatnak neki a ZF-esek az összecsapás második felének. Az egri gólokat Hegedűs Gábor és Hárai Balázs szerezte. Előbbi emberelőnyből és akcióból volt eredményes, míg Hárai egy fór utáni szituációt tudott értékesíteni. A hazaiak részéről az egyetlen találat Szívós Márton nevéhez fűződik, aki ezúttal is ötméteresből volt eredményes. 3-7.

III. negyed: Eggyel növelte előnyét az Eger
8 perccel a mérkőzés vége előtt ötgólos egri előnnél pihennek két percig a csapatok. A harmadik játékrészt is sikerült megnyernie Gerendás György csapatának, bár az első találatot az az Andrei Iosef szerezte, aki már a Domino harmadik büntetőjét váltotta gólra. Az ötméteresből szerzett Honvéd gólra Binder Szabolcs válaszolt egy kapuba húzással, majd pedig Biros Péter használta ki az egriek tizedik előnyét. 4-9.

IV. negyed: Megvan a döntő 
Egyetlen gól esett a negyedben, amely Hegedűs Gábor nevéhez fűződik, aki saját 3. és az egri csapat  10. gólját szerezte, amivel beállította a meccs végeredményét. 10-4-re nyert a ZF-Eger, így 12-3-as összesatéssel jutott a fináléba.

Nyilatkozatok:
Vad Lajos, a Honvéd edzője: Ha reálisan nézzük, akkor az Eger sokkal jobb csapat, mint mi. Nekünk a négy közé jutás volt a célunk a szezonban. Ezt elértük, de érzésem szerint kicsit elkényelmesedtünk. De az erőviszonyokat nézve, az elődöntőben már semmi esélyünk se volt.

Gerendás György, a ZF-Eger edzője: Meg kell, hogy emeljem a kalapot a csapatom előtt, mert a mai napon is szenzációsat produkáltak. Amióta Egerben edzősködöm, talán ez a három Honvéd elleni elődöntő benne volt az öt legjobb meccsünkben. Készülünk tovább. A Vasast már nagyobb dolog lenne idegenben megverni, ennek érdekében azonban mindent megteszünk.

Hegedűs Gábor, a ZF három gólt lövő játékosa: Úgy gondolom, hogy az egész párharcot a védekezésünkkel nyertük meg. Nagyon sok szituációban lehetetlen helyzetbe hoztuk a Honvédot. Igazi csapatmunka volt, amit ez alatt a három meccs alatt nyújtottunk.

Varga II: Zsolt, az Eger szintén 3 gólt lövő játékosa: Nagyon örülök, hogy sikerült a döntőbe jutnunk, főként, hogy a Kőér úton játszottunk. Remélem, hogy ez a kiváló forma megmarad a döntőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!