Sport

2010.01.25. 20:28

Csak a munkában hisz a Helasz új elnöke

Jakab Gábort választották elnöknek ma a Heves Megyei Labdarúgó Szövetség (Helasz) tisztújító taggyűlésén, ahol az új elnökség tagjai is bizalmat kaptak a következő öt évre.

Bódi Csaba

Zöld utat kapott Jakab Gábor. A Videotonban is futballozott 52 éves gyöngyösi cégvezetőre a szavazásra jogosult 51 küldött közül 35-en voksoltak, így már első fordulóban eldőlt az egri taggyűlés egyik legfontosabb kérdése. A másik két elnökjelölt közül Víg Zoltán 14, Jenei Károly pedig 2 klub képviselőjének a bizalmát élvezte.

Nem volt szükség a második körre a Helasz-elnökség tagjainak megválasztásakor sem. Noha a számlálás némileg elhúzódott, Mikó Béla ad hoc bizottsági tag a következő nyolc személyt nevét sorolta az „eredményhirdetéskor”: Fodor Pál (43 szavazat), dr. Miksi Gyula, (36), Rozsnaki István (36), Csuhay József (34), Varga István (34), Gohér János (32), Barta András (32) és Erdélyi István (29).

A Felügyelő Bizottság elnökeként Szelényi János, tagjaiként Barta Gábort és Prokaj Béla működhet a jövőben, MLSZ küldöttként pedig Jakab Gábor és Várkonyi Ferenc, a Helasz főtitkára képviseli megyénket. Várkonyi Pál László leköszönő Helasz-elnök társaságában azon fontos feladatának is eleget, amely immár ötödik éve részét képezi a taggyűléseknek.

Ez pedig a Heves Megye Labdarúgásáért Díj átadása, amelyet ezúttal is hármat vehettek át. Halmóczki Ferenc, a Gyöngyösi AK technikai vezetője, Marmoly György András egykori játékvezető, és Mikó Béla a Helasz Felügyelő Bizottság búcsúzó elnöke kapott munkája elismeréseként emlékplakettet, nosztalgia labdát és 50 ezer forint pénzjutalmat.

Pál László a gratulációkat követően arról a szolgálatról beszélt, amelyet 13 évig – ebből ötöt elnökként – végzett a megyei szövetségben.
– Továbbra is össze kell fogni, mert csak így léphet előre a megye labdarúgása – emelte ki, hozzá téve: amíg lehet, a Magyar Labdarúgó Szövetségben ellátja az elnökségi teendőket.

Az MLSZ képviseletében volt jelen Kovács István adminisztrációs vezető, versenyigazgató is, aki a Helaszt a feladatokat fegyelmezetten ellátó tagszervezetként jellemezte. Átgondolásra érdemesnek tartotta továbbá a játékvezetők központi kifizetésének visszaállítását, amellyel a sportegyesületek mentesülhetnének a szigorúan vett ellenőrzések alól. De mint ahogy ez is pénzkérdés, úgy a lap top beszerzés sem megy ingyen. Kovács a klubvezetők figyelmébe ajánlotta a digitális fejlesztési rendszerhez szükséges beszerzést, amely lehetővé tenné, hogy a mérkőzések jegyzőkönyvei azonnal megtekinthetők legyenek az interneten.

Dr. Dobos József ad hoc bizottsági elnök a taggyűlés levezető személyeként még a digitális rendszerből készült fel, azt viszont a többi napirendhez hasonlóan kiválóan tudta, hogy a jelen lévő Szentmarjay Tibor mellé kire tesz javaslatot újabb Helasz tiszteletbeli tagként. Pál László nevének említésekor az igent jelentő zöld kártyák emelkedtek a magasba, így a leköszöntő első ember a jövőben tiszteletbeli elnöke lesz a szövetségnek.

A Heves Megyei hírlap sportrovatának egykori vezetőjeként, jelenlegi munkatársunkként Fesztbaum Béla a klubokban zajló munka fontosságára és elsődlegességére hívta fel a figyelmet, azok felelősségét hangsúlyozva, akik szavazóként a Heves megyei labdarúgást megmenthetik. Ugyanis – mint utalt Barcs Sándor közelmúltban elhunyt UEFA-vezetőre – nem az elnökségtől kell várni a segítséget, hanem az egyesületeknek maguknak kell megoldani a problémákat.

A küldöttek Barcs mellett azokra is egyperces gyászszünettel emlékeztek, akik az elmúlt évben távoztak a megyei labdarúgó életből. A múlt után azonban rögtön itt jövő, s Jakab Gábor, aki székfoglaló gyanánt nem kertelt a programját illetően.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Jakab Gábor: - Azonos mércével mérünk mindenkit. Fotó: Ötvös Imre
[/caption]

– Csak a munkában hiszek! Azt ígérhetem, hogy egy mércével mérünk mindenkit és ezt először ahhoz a feladathoz látunk, ami nem pénz kérdése. Köszönöm a korábbi elnökség tevékenységét, azon leszünk, hogy nagyobb csapásszámmal tudjuk előre menni – fogalmazott Jakab Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!