Sport

2010.01.30. 20:31

Jó főpróba a Pro Recco előtt

A BVSC ellen aratott ötgólos győzelemmel hangolt a szerdai Euroliga találkozóra a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata a férfi bajnokság 13. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Fenyves Balázs

OB I, férfiak, 13. forduló
ZF-Eger – BVSC-Zugló-Atlantis Casino
11-6 (3-1, 1-2, 3-1, 4-2)
Eger, Bitskey-uszoda, 300 néző.
V.: Marnitz, Bátori.

EGER:Szécsi – Sántavy 1, Bárány 1, HEGEDÜS 2, FELTHAM 3, Chilkó 1, Biros. Cs.: VALICS – Erdélyi 1, Cseh T., Kovács G. 1, Jakab, Bundschuh, Hárai 1.
Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
BVSC: GYÖRKE – Nagy S., Kriszt, Ambrus, TÓTH Z. 3, Simon, Galambos 1. Cs.: Pecz 1, Antal, Halek, Keresztes, Hopkins 1. Edző: dr. Vincze Balázs.
Gól – emberelőnyből:14/6. ill. 7/3.
Ötméteresből: 1/1. ill. 2/1.
Kipontozódott: Simon A. a 26., Bundschuh a 30., Ambrus a 32. percben.


 
 
A BVSC elleni bajnoki találkozó jelentette a főpróbát a szerdai Euroliga mérkőzésre a ZF-Eger férfi csapatának. Mindkét együttes jól készült a szombat esti összecsapásra, mivel a fővárosiak legutóbb nagy meglepetésre a Domino Honvéd gárdáját győzték le, míg az egriek Pécsett voltak eredményesek. Ettől függetlenül azonban az Eger számított a találkozó egyértelmű esélyesének.


Több ember is pihent a hazaiaktól, így Kevin Graham és Binder Szabolcs is, Varga II. Zsolt pedig továbbra is kellemetlen szemproblémája miatt hagyta ki a mérkőzést. Egy nagy visszatérőt ugyanakkor köszönhetett a hazai publikum, ugyanis Szécsi Zoltán újra kezdőként kapott helyet a csapatban. Érdekes, talán sosem látott felállásban kezdte az összecsapást a ZF, amely rögtön meg is szerezte a vezetést. A folytatásban is a hevesieknél volt az előny, ám elég álmosan csordogált a meccs. Így aztán nem is csoda, hogy nem alakult izgalmasan a mérkőzés, még úgy sem, hogy Hegedüs Gáborék az első félidőben mindössze egyetlen gólos előny birtokában vonulhattak pihenőre.


A második félidőre ennél még akkor is többre volt szükség, hogy ha mindenki tisztában volt azzal, az Eger már fejben a Recco meccsre gondol. A szünetben beállt Valics Bence újabb kivédett ötméterese bizonyosan nem könnyítette meg a szakvezetés helyzetét, ha a kapuskérdést vesszük alapul. A fiatal hálóőrön kívül a mezőnyjátékosok teljesítménye is feljavult, és bár nem rendeztek gólfiesztát az egri sárga-kékek, az utolsó negyedre magabiztos előnyt harcoltak ki. Az utolsó nyolc perc szinte rögtön egy Gerendás György sárga lappal indult. A kiváló szakember kirohanása a játékvezetői kettős sokadik tévedésének volt köszönhető. Sok izgalom ezen kívül azonban már nem akadt a végjátékra, így végül jól sikerült a Recco elleni főpróba.
.    
Gerendás György: A mai meccs után a legnagyobb pozitívum mindenképp a győzelem volt. Nem igazán játszottunk jól, elég össze-visszamérkőzés volt, de ez valószínű annak tudható be, hogy az elmúlt hetekben elég kemény munkán estek át játékosaim. Remélem ez a munka a Pro Recco és a Csehov ellen is visszaköszön majd.
 
Dr. Vincze Balázs: Jó dolognak tartom, hogy sikerült tisztesen helytállnunk Egerben, pláne, ha azt vesszük alapul, hogy az első félidőben csupán egy gólra voltunk a hazaiaktól. Örülök, hogy Szécsi Zoli visszatérhetett a kapuba és annak is, hogy most nem sikerült „tönkretennünk” a vállát.
 
 
További eredmények:FTC-OSC 16-7, Honvéd-Szentes 16-3, Vasas Pécs 16-10, Szeged-UTE 12-5.
 
Következik:ZF-Eger – Pro Recco, Euroliga mérkőzés, Eger, Bitskey-uszoda, szerda, 19.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!