Sport

2011.02.05. 06:04

ZF-Eger: bér-visszatartással „díjazzák” a kudarcot

Az Euroliga-szezon szerdán véget ért a ZF-Eger férfi csapata számára, ma este pedig az OSC vár az együttesre. A klubvezetés lépéseiről dr. Halmos R. Péter ügyvezetőt kérdeztük.

Fenyves Balázs

 
– Siralmas teljesítménnyel ért véget az idei nemzetközi kupaszereplés. A többi csoportmeccshez hasonlóan vélhetően a Barceloneta elleni meccset sem tudta nyugodtan szemlélni.
– Igazából nincs mit szépíteni a dolgon, valóban siralmas volt végignézni a mérkőzést – vélekedett a szerdai 10–8-as vereségről dr. Halmos R. Péter, az egriek ügyvezetője. – Nem értem, hogy attól, mert kiestünk, miért nem küzdöttünk. Legalább az önbecsülésünk szempontjából örömteli lett volna győzelemmel zárni a nemzetközi kupasorozatot.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Sántavy Máté (baról), Kotszidisz Nikolaosz, Kevin Graham és Kovács Gábor is értetlenül állt az Euroliga-szereplés előtt. A játékosokat megbüntették. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– Az év elején valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy pont nélkül fejezik be a csoportkört. Ön előzetesen mire számított?
– Először is: ezzel a játékosállománnyal legalább a legjobb nyolc között kellett volna végezni. Másrészt, bár nem mondtuk ki, hogy a Final Four a cél, az esetleges jó szerepléssel azt sem tartottuk elképzelhetetlennek. Ettől függetlenül benne volt a pakliban, hogy nem állunk össze időben, emiatt jött az első két vereség. A legrosszabb persze az, ahogyan elmenni látszott a továbbjutás, folyamatosan a társaság motivációja is eltűnt. Igazából még a saját presztízsünkért sem nagyon harcoltunk. Arra pedig, hogy nulla ponttal zártunk, egyértelműen nem lehet mentség.

– Nagyon csalódott lehet, mint ahogyan a szurkolók is azok. A klub részéről lesz-e következménye az eredménytelenségnek?
– Való igaz, még mindig a történtek hatása alatt állok, hiszen nem várt kudarcról van szó. Nem is hagyjuk szó nélkül a történteket, komoly anyagi megszorításokat állapítottunk meg. A játékosok és az edzők részéről is jelentős összegeket tartunk vissza a maradék hat havi bérekből. Pólósaink megértőnek bizonyultak és jogosnak találták a lépést. Ez a pénzmennyiség ugyanakkor nem veszett el, ha ugyanis megnyerjük a bajnokságot, akkor az elvont összeget megkapja a csapat. Úgy gondolom, hogy ez megfelelő büntetés. Kis túlzással, ennél már csak a nyilvános kivégzés a rosszabb ítélet, de természetesen mi nem élünk ilyen eszközökkel, hiszen nem Afrikában vagyunk.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Halmos R. Péter ügyvezető szerint megfelelő a szigorítás mértéke. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– A drukkerek kitartanak az együttese mellett, de tény, hogy egyre több a negatív visszhang.
– A rossz szereplés ismeretében ez valamilyen szinten érthető. Azzal is tisztában vagyunk, hogy nagyon nehéz lesz visszacsábítani a szurkolókat. Azon igyekszünk, hogy ismét egymásra találjon a csapat és a közönség. Tudjuk, hogy ez elsősorban az együttesen múlik. Nem jó a hangulat az elmúlt hónapok kudarcai miatt, de nagyon szeretnénk megnyerni a bajnokságot, és most már teljes erőnkkel ezen dolgozunk.

– Osztja azt a nézetet, miszerint már a bajnoki cím elhódítása sem jelentene gyógyírt az idei rossz szezonra?
– Tény, eddig nem sok jót tudnék mondani az idei évünkről, mert túl közeli az Euroliga szereplésünk. De tényleg nincs mit szépíteni az egészen, eddig egyszerűen kudarc a 2010/2011-es évad. Ugyanakkor arról is beszélnünk kell, hogy a bajnokságot veretlenül vezetjük, és tudja mindenki, hogy több mint száz év alatt ez idáig egyszer sem sikerült bajnoki címet ünnepelnünk. Talán a bajnokság végén, ha sikerül az élen zárni, már szebben látom az évet, addig azonban bizonyítania kell a csapatnak, mert ennél lényegesen több van bennünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!