Sport

2011.04.15. 06:58

Sok múlhat a centerjátékon

A Groupama Honvéd elleni hazai mérkőzéssel kezdődik a OB I-es rájátszás a sérülésekkel tizedelt ZF-Eger férfi vízilabda csapata számára.

Fenyves Balázs


Új fejezet kezdődik a ZF-Eger férfi csapatának életében. Az elmúlt hetek még az alapszakasz utolsó fordulóinak csatáiról szóltak, a mai nappal azonban már egy új háború kezdődik. Jelen állás szerint az egri alakulat hét ponttal előzi meg a második, illetve harmadik helyen tanyázó Szeged-Vasas párost. A kvartett negyedik tagja tíz pontos lemaradással próbál beleszólni a „nagyok” dolgába. A Groupama Honvéd gárdája így már a mai napon is megkezdheti a felzárkózást, amennyiben nem kap ki a Bitskeyben.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Varga II Zsolt (szemből fehérben) jól tudja, Kis Gábor kiválásával kulcsszereplővé léphet elő Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Legutóbb vitatott körülmények között mentettek pontot Vad Lajos edző tanítványai, és ezúttal sem várható kisebb ütközet. A ZF akkori helyzete ráadásul csak romlott Kis Gábor kiválásával. A legnagyobb kérdések emiatt aztán vélhetően a centerposzton dőlnek majd el.
– Az Eger az egyik legfontosabb láncszemét veszítette el, de nem gondoljuk, hogy ettől könnyebb dolgunk lenne a Bitskey-uszodában – fejtette ki álláspontját Hárai Balázs, az egriek korábbi játékosa. – Elég szoros meccseket játszottunk az Egerrel idén, és most is erre számítok. Éppen ezért hangsúlyozom, hogy Kis Gábor nélkül is nagyon erős a mai ellenfelünk. Várom már az összecsapást, mivel egy nagyon jó felkészülésen vagyunk túl. Egy martfűi wellness szállodában alaposan kielemeztük előző klubom játékát. Talán életem eddigi legjobb szezonját tudhatom magam mögött, ezért mindenképpen a győzelem reményében utazunk a hevesi megyeszékhelyre.


Egri oldalon Varga II. Zsolt és Kovács Gábor jelenthet alternatívát a centerproblémára. Más kérdés, hogy Barcelona világbajnoka mennyire fog hiányozni eddig megszokott helyéről.
– Mindenképp érdekes lesz, hogyan alakul majd a mérkőzés, meglátásom szerint ugyanis legalább háromnegyednyi időt végig kell játszanom – utalt az esti rangadóra Varga II. Zsolt. – Kis Gábor sérülésével az is egyértelművé vált, hogy én leszek a helyettes a posztján. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én másfajta centerjátékot képviselek, mint „Kicsi”. Nekem, de a többieknek is alkalmazkodni kell a helyzethez. Háromesélyes mérkőzésre számítok az említett problémák tükrében, amelyen kiderülhet, hogy igazából milyen csapat is vagyunk.

ZF-Eger (1.) – Groupama Honvéd (4.)
ZF-Eger
Kezdő:
1 Szécsi Zoltán (kapus), 4 Kevin Graham, 12 Bundschuh Erik, 13 Biros Péter, 5 Hosnyánszky Norbert, 8 Varga II. Zsolt, 7 Hegedüs Gábor
Cserék: 14 Nébald Olivér (kapus), 2 Sántavy Máté, 3 Jakab Damján, 6 Kovács Gábor, 9 Kotszidisz Nikolaosz, 10 Binder Szabolcs, 11 Takács János.
Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Hiányzik: Kis Gábor (gerincsérv), Aaron Feltham (vállműtét után lábadozik), Petrovai Márton (hátfájdalom).
Groupama Honvéd
Kezdő:
1 Gergely István (kapus), 4 Mátyás Zoltán, 10 Gór-Nagy Miklós, 6 Bátori Bence, 8 Szivós Márton, 12 Hárai Balázs, 9 Tóth Márton
Cserék: 14 Lévai Márton (kapus), 2 Simon Roland, 3 Vereczkey Zoltán, 5 Salamon Ferenc, 7 Jansik Dávid, 11 Angyal Dániel, 13 dr. Hangody László. Edző: Vad Lajos.
 
A felsőház állása
1. ZF-Eger        68 pont
2. Szeged        61
3. Vasas        61
4. Honvéd        58
Megjegyzés: az alapszakaszból csak a pontokat hozták magukkal a csapatok, a gólarányt nem.

Helyszín: Eger, Bitksey Aladár Uszoda. Időpont: 2011. április 15., péntek. Kezdés: 20.15. Vezeti: Vojvoda István, Horváth Csaba. Jegyárak: Felnőtt 1500 Ft, diák/nyugdíjas 1000 Ft. Tv.: Sport Klub

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!