Sport

2011.05.24. 14:55

Arany a vízben, méreg a parton

Dr. Halmos R. Péter helyett a jövőben Bárány Attila irányítja az Egri Vízilabda Klubot. A bejelentés napján dr. Ulrich Diller társadalmi elnök is megdöbbentő meglepetéssel szolgált.

Fenyves Balázs

Bárány Attila, a ZF-Eger férfi csapatának korábbi játékosa lesz az Egri Vízilabda Klub ügyvezetője. A ZF Hungária Kft. házigazdaként adott helyet annak a sajtóreggelinek, ahol dr. Halmos R. Péter, a klub eddigi első embere jelentette be a váltást.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Sajtóreggelin számoltak be a változásokról. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

- Sok év munka áll a hátam mögött, de most érkeztem el ahhoz a ponthoz, amikor már nem tudom tovább folytatni - adott magyarázatot a lemondásra, dr. Halmos R. Péter. - Én a sporton kívül ügyvédként tevékenykedem, a vízilabda csak a hobbim. Az utóbbi években azonban ez szinte megfordult, hiszen az időbeosztás alapján olyan mintha a jogi praxis lenne a szórakozásom. Elszakadni ugyanakkor nem fogok a klubtól, maradok ugyanis elnökségi tag.

A múlt heti elnökségi ülésen a tagok elfogadták dr. Halmos lemondását, és vele egyidejűleg Bárány Attilát választották meg az egri vízilabdázás első emberének.
– Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen patinás egyesület elnöke lehetek a jövőben - nyilatkozott első ízben, mint ügyvezető, Bárány Attila. – Fel van adva az a bizonyos lecke, hiszen Halmos Peti egy olyan birodalmat hozott létre Egerben, amelyet mára világszerte elismernek. Remélem, hogy a most megszerzett bajnoki címmel nem zárunk le egy korszakot, sokkal inkább elkezdünk egy újat.

A sajtótájékoztató első felében dr. Ulrich Diller, a ZF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója hosszasan értékelte az elmúlt évek és a közelmúlt tanulságait. A közeljövőben hatvanadik életévét betöltő német üzletember kedvenc festője, Kozma István egy alkotását, mellette pedig díszvázát kapott az egri klub vezetőitől. A sokéves támogatásért járó köszönet után könnyeivel küszködő dr. Diller egy pár perccel később megdöbbentő dolgokat hozott nyilvánosságra.

Hosnyánszky és Graham is hosszabbított

A 2010/2011-es bajnok ZF-Eger együttese jövő évi keretének kialakítása jelenleg is folyik. Az öt élő szerződéssel rendelkező játékoson kívül (Biros Péter, Bundschuh Erik, Kovács Gábor, Szécsi Zoltán, Varga II. Zsolt) a napokban két lejárt kontraktusú pólóssal is sikerült a megegyezés. Hosnyánszky Norbert és Kevin Graham egy évvel hosszabbított. Ami biztos: a szakmai stábnak is él a szerződése, így a következő idényben is a Gerendás György, Tóth Kálmán páros irányítja majd a bajnokcsapatot. Kis Gábor a jövőben Szolnokon folytatja pályafutását. A további távozók, illetve érkezők kilétére még várni kell, de Bárány Attila leszögezte, hogy hamarosan kialakul a végleges keret.

– Az elmúlt években háromszáz névtelen levelet, huszonöt fenyegetést és mérget tartalmazó levelet kaptam, a gyerekeimet pedig testőrrel kellett az iskolába vinni – folytatta a ZF első embere.
– Eddig soha sem beszéltem erről. Sok támadás ért, én ennek ellenére mindig a város érdekét néztem. Nem csak a sportot támogatom, de a vízilabda terén muszáj leszögeznem, hogy jó lenne, ha mások is tennének azért, hogy ilyen sikereket érjünk el. Mi már bebizonyítottuk, hogy lehet sikeresen sportegyesületet finanszírozni, reméljük mások is beállnak a sorba.

ZF Hungária Kft.: tíz év alatt fél milliárd forint

A sajtótájékoztató elején dr Ulrich Diller, a ZF Hungária Kft. ügyvezető igazgatója az Egri Vízilabda Klubbal folytatott tíz év együttműködését értékelte. Többek között elhangzott, hogy a közel egy évtized alatt ötszáz millió forintot fektettek az egri vízilabdasportba. A klub társadalmi elnöke elmondta, hogy a csapat, az edzők és dr. Halmos R. Péter nélkül nem született volna meg a bajnoki cím. Dr. Ulrich Diller külön kitért az Ultras Eger szurkolói csoport tagjaira, akik - ahogyan fogalmazott – óriási meglepetést okoztak neki, azzal, hogy az egész szezon során sportszerűen és fanatikusan buzdították a kedvenceket. A ZF továbbra is markánsan kívánja támogatni az egri vízilabdázást, így a következő évnek is biztos anyagi háttérrel vághat neki a sárga-kék klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!