Sport

2011.08.24. 05:33

Atkári szerint a dobogó sem elérhetetlen az FSC-nek

Magasabb osztályt is megjárt játékosokkal erősítette meg keretát a Füzesabonyi SC női csapata.

S. K.


„A játékosok tudása alapján akár dobogón is végezhetünk, ám az összeszokottság hiánya miatt mégis úgy gondolom, az 5–8. hely lehet reális elvárás a csapat felé” – tekintett előre Atkári Lajos. Az NB II. Északkeleti-csoportjában szereplő Füzesabonyi SC női csapatának edzője nem alaptalanul bizakodó. A klubhoz a nyári időszakban több játékos is csatlakozott, akik nagyobb reményekre jogosíthatnak.


„A lista élére kívánkozik Varga Szilvia, aki az NB I/B-s Eszterházy KFSC-GloboSys gárdájától igazolt hozzánk. A rutinos irányító nem egyedül érkezett a megyeszékhelyről, a jövőben a remek adottságokkal rendelkező fiatal átlövő, Vizes Bettina is füzesabonyi színekben szerepel. Nálunk folytatja pályafutását a legutóbb Hevesen szerepelt Antal Erika is. Tárgyalásokat folytatunk a működését szüneteltető Gyöngyösi Főiskolai KK korábbi szélsőjével, Szabó Renátával.”

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Varga Szilvia (2) négy esztendő után tér vissza az FSC együttesébe FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]


Az EKFSC gárdájával való jó kapcsolat hozadékaként a bajnokság során kettős igazolású kézilabdázók is feltűnhetnek a füzesabonyi csapatban. „A két beálló, Benedek Réka és Király Ramóna valamint a lövőként bevethető Toronyi Rita mellett minden bizonnyal még további játékosok szolgálatára is számíthatunk.”


Az FSC legutóbb sereghajtóként zárt az NB II. Északkeleti-csoportjában, így a pályán elért eredmény alapján májusban búcsúzni kényszerült a sportág harmadik vonalától. Az egylet második számú csapata azonban az NB III. Hevesi-csoportjában elért bajnoki címmel ismét biztosította helyét az NB II-es mezőnyben.


„A klub anyagi helyzete továbbra sem rózsás, emiatt nem áll módunkban mintegy 100 kilométeres utazásokat vállalni egy-egy edzőmeccsért. A közelben egyedül az egri gárda tartozik a lehetséges edzőpartnerek közé, velünk szeretnénk egy oda-vissza vágós párharcot. Szeptember 3–4-én Szeghalmon veszünk részt felkészülési tornán, amely már bajnoki főpróbának is tekinthető.”


A füzesabonyiak a nyitófordulóban, szeptember 16-án, pénteken 16 órától a Hajdúböszörmény TE együttesét fogadják. Az NB II. Északeleti-csoportjában 11 csapat alkotja a mezőnyt. A versenykiírás szerint a 9–11. helyezett csapatok búcsúzni kényszerülnek a sportág harmadik vonalától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!