Sport

2012.02.14. 19:59

Nagyot lépne az Andornaktálya

Andornaktályán nagyban gondolkodnak. A labdarúgó megyei I. osztályban szereplő felnőtteknél szinte csapatot cseréltek a télen, az utánpótlásban pedig kistérségi központként szeretnének működni.

Bódi Csaba

Szerényebbnél is szerényebb teljesítménnyel rukkolt elő az őszi szezonban az Andornaktálya SE felnőtt csapata. A 14 mérkőzésen mindösszesen gyűjtött négy pont a 14. helyen álló Tarnaméra elleni győzelem (4–1) és a Maklárral szembeni döntetlen (2–2) után származott.

Tekintve, hogy vendégként egyetlen egység sem kerül a gárda neve mellé, nem számított meglepőnek a sereghajtó, ezzel együtt kiesést érő pozíció. Ez pedig a jövőt nézve aligha jelent vonzó távlatot bármelyik gyereknek is. Az utánpótlás ugyanis főszerepet kap az egyesületnél, köszönhetően a társasági nyereségadó kínálta lehetőségeknek.

„Jelentős pénzösszeget sikerült nyerni, amelynek jóvoltából alapos munkába kezdtünk – árulta el a heol.hu-nak Tuza László, az egyesület elnöke. – A TAO-ból kisméretű, világítással ellátott műfüves pályát építhetünk, míg a nagy méretű füves játékterünket automata öntözőberendezéssel láthatjuk el. Ezekre 20 millió 473 millió forintot fordíthatunk. Az utánpótlás-nevelésre 17 millió 600 ezer forint áll rendelkezésre, ugyancsak a pályázaton nyert pénzből.”

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Nagylaki Dávidék (29) nem csak a 14. Tarnaméra fölé szeretnének kerekedni tavasszal FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

Az andornakiak kistérségi központként szeretnének működni, egybe gyűjtve a régió 6–11 éves gyermekeit. Mintegy 160–180 fiatal bevonását tervezik Pétervásáról Egeren át Bélapátfalváig. A toborzás már elkezdődött és a leendő edzőkkel is egyeztetett már a program lebonyolításában oroszlánrészt vállaló Béres Mihály, Novák Tamás és Novák Zoltán. Tavasszal a Bozsik-program keretében kiírt torna egyik helyszíneként házigazda szerepet is vállalna az ASE, amelynek öltözőjében az elmúlt hetekben napról-napra bukkantak fel új labdarúgók.

„Egy megye kettes klub senkinek nem jelent biztató jövőképet, ezért is erősítjük meg úgy a felnőtt csapatot, hogy a 10–12. helyre sikerüljön előrelépni tavasszal – vázolta az cél Tuza László. – Hosszabb távon is arra törekszünk, hogy stabil megyei I-es gárdánk legyen, vagyis a mostani igazolások nem csak tűzoltás jellegű lépésnek számítanak. Mivel egy csapatra való futballista érkezett, törvényszerű, hogy lesznek olyanok is, akik a több játéklehetőség miatt elmennek tőlünk. Hozzáteszem: mi senkit nem küldünk el. Az átigazolási időszakból hátralévő egy hétben kiderül, hogy pontosan miként alakul a keretünk, de az már bizonyos: a nevek alapján feltétlenül előbbre lépését várunk a Pápai Zoltán vezényelte együttestől.” 

Nyolcan jöttek Novajról

Az eddigi érkezők listája. Kapusok: Tóth Balázs (Besenyőtelek), Csontos Róbert (Novaj-Ostoros). Mezőnyjátékosok: Szabó Richárd, Csohány Gábor, Barta Krisztián, Baji Péter, Baji György, Kiszály Péter, Dóczi István (mind Novaj-Ostoros), Szarvas Kornél (Felsőtárkány), Lipták Roland (Verpelét ?). Lehetséges távozók: Áncsán Attila (Gyöngyöshalász?), Antalóczy Áron (Novaj-Ostoros?).

Az elsőtől az utolsóig
2007/2008: 1. hely (megye II. o., Kelet)
2008/2009: 5. hely (megyei I. osztály)
2009/2010: 7. hely (megyei I. osztály)
2011/2012: 15. hely (megyei I. o., ősz)

Ezek is érdekelhetik