Sport

2012.03.23. 08:08

Életpályát ajánl az EVK

A társasági adó jóvoltából az eddigiektől jobb feltételeket tud teremteni az Egri Vízilabda Klub több mint 150 utánpótlás korú pólósának, és létesítmény-fejlesztésre is lehetőség nyílik.

Fenyves Balázs

– A TAO-s pályázat sikerének köszönhetően végre anyagi elismerés terén is profi munka folyhat utánpótlás korú csapatainknál – közölte Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub. – A Tóth Kálmán vezette stáb kiváló szakmai munkát végez, amelynek honorálása a társasági adónak köszönhetően jelentkezik a trénereknél. Utazások és felszerelések terén is nagyban tehermentesíteni tudjuk több mint 150 ifjú pólózónk családját is.

A feltöltött keretként 159 millió 363 ezer forintot felhasználható egylet sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a sikeres sportágfejlesztései terv részeként dr. Halmos Péter vezetésével megalakult egészségügyi stáb különböző szűrésekkel és vizsgálatokkal tartja figyelemmel az egyesület sportolóit. Tanácsokkal azonban a hozzájuk forduló szülőknek is szívesen állnak a rendelkezésükre.

Az Eszterházy Károly Főiskola Sport Clubjának tárgyieszköz-beruházásra elnyert 27 millió forintos pályázata lehetővé tette, hogy az EVK-val és az Eger Termál Kft-vel együttműködve sátortető kerül a strandfürdőben lévő 50 méteres medencére.

- Az önerővel együtt mintegy 30 millió forintot emészthetnek fel a munkálatok – jelentett ki Lugosi Dénes, az Eger Termál Kft. igazgatója. – A 66x30x10 méteres ponyvával fedett szerkezet három hét múlva már készen áll a próbaüzemre.

Az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Általános, Középiskola és Alapfokú Művészoktatási Intézményében a következő tanév kezdve a heti ötszöri, kötelező testnevelés óráknak is köszönhetően intézményes rendszerben vízilabdázhatnak a gyerekek.

Fürdőfelszerelés és jó kedv szükséges

Április 7-én, szombaton 8.30-tól nyílt napot tart az Egri Vízilabda Klub. Az alsó tagozatos gyermekek a Bitskey-uszodában próbálhatják ki a sportágat. A póló népszerűsítésén kívül március 26-i határidővel rajzpályázatot is hirdetnek, ahol az alkotónak azt kell megjeleníteni, hogy neki mit jelent a vízilabda.

– Már eddig is fontosnak tartottuk a mozgás szerepét, gondoskodva arról, hogy tanulóink az 1. osztályos kortól úszásoktatásban részesüljenek – szögezte le Sándor József igazgató, aki a közös együttműködésről megállapodást írt alá Bárány Attilával. – A heti ötszöri tornaórák közül háromnál a hagyományos oktatást követjük, kettőnél viszont lehetőség nyílik saját sportköri, vagy ahogyan a példa is mutatja, külső sportegyesületekkel történő közös foglalkozásokra.

Az életpálya modell kifejezés sokszor hallható az egri főiskola vonatkoztatásában. Az újabb kapcsolatnak hála most már az is lehetővé válik, hogy a sportot és a tanulást akár kisgyermek kortól egészen a diplomáig egy intézményben és egy klubban folytathassák a fiatalok. 

Az egri fiatal pólósok körül a jövőben nem lesz zavaros a víz FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!