Sport

2012.03.04. 19:26

Öt magyar arany a Hotel Eger & Parkban

A magyarok öt arany-, három ezüst- és öt bronzéremmel zárták az Egerben másodszor megrendezett Hungarian Open nemzetközi paraasztalitenisz-versenyt, melyen értékes világranglista-pontokért is folyt a küzdelem.

HEOL

Fotó:

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vasárnapi tájékoztatása szerint az együttes legeredményesebb játékosa az egyéniben és csapatban is aranyérmes, londoni kvótával rendelkező Berecki Dezső (10-es sérültségi kategória) lett. Egyéniben a másik két londoni induló, Csonka András (8) és Pálos Péter (11) is az első helyen végzett. Rajtuk kívül még Zborai Gyula (9) győzött a Hotel Eger & Parkban és a körcsarnokban rendezett eseményen.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A paralimpiai induló Csonka András két előtte álló versenyzőt is legyőzött Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Aranyosi Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elégedett volt tanítványai szereplésével, azt viszont sajnálta, hogy a sajátos pontszámítási rendszer miatt sokan visszaléptek a viadaltól.

„Megváltoztatták a világranglista-pontok számításának szabályait, az új rendszerben, ha valaki nála gyengébb játékostól szenved vereséget, akkor elveszíti pontjai egy részét, és hátrébb kerülhet a rangsorban – mondta a szakember.

– Emiatt Egerbe több klasszis nem jött el, mert nem akarta a már megszerzett pontjait kockára tenni. Londonban a világranglista alapján készítik el a kiemeléseket a paralimpia sorsolása előtt, így mindenki számolgat és taktikázik.

A versenyzőim teljesítményével nagyon elégedett vagyok, különösen Csonka Andrással, aki két előtte álló versenyzőt is legyőzött, így ő mindenképpen előrébb kerül a rangsorban. Nyert a paralimpiai és világbajnok belga Mathieu Loicq ellen is, ő azonban sajátos rendszer következtében Andris mögött volt, ezért a világ legjobbjának legyőzéséért nem járt plusz pont, igaz nem is veszítette el a már meglévőket.”

Ezüstérmes lett Major Endre (1), Arlóy Zsófia (8) és Berecki Zsolt (10). A harmadik helyet szerezte meg Bicsák Bettina (8-10 összevont kategória), Molnár Dóra (6-7) és csapatban a Kuli István, Kollár László (11), az Arlóy Zsófia, Bicsák Bettina (6-10) és a Barabás Balázs, Dollenstein János (3) összeállítású duó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!