Sport

2015.08.08. 15:10

Ahol már az „A” döntőbe jutás is sikert jelentett

A svédországi Göteborgban került sor a Tájfutó Szenior Világbajnokságra, amelyen 3200-an álltak a rajtvonalhoz.

heol.hu

A 35 évesnél idősebb sportolók minden esztendőben, öt éves korcsoportokba nevezve mérik fel egymáshoz viszonyítható felkészültségüket, ahol számtalan korábbi világbajnok skalpját is megszerezhetik az idősebb korban is aktívan edző tájfutók.

Megyénkből az Egri Spartacus két versenyzője, Honfi Gábor és Kovács József, valamint a Gyöngyösi Tájfutó Klubot képviselő Lukács Vilhelm vett részt a rangos viadalon. A rövid és hosszútávon zajló selejtezőkből az „A” döntőbe jutás a rengeteg skandináv futó között már önmagában is sikernek számít, ami Honfinak és Lukácsnak a 3 km-es sprintben sikerült is. Honfi végül az M60-as kategória  292 indulója közül az értékes 54. helyen futott célba a 80 futóra szűkített „A” döntőben, míg a gyöngyösi Lukács az M45-ös kategóriában egy ponttévesztéssel a 74. helyen zárt.

A vad, mocsaras, sziklás terepen lebonyolított hosszú távú  világbajnokság pályái már jelentős mértékben az északiaknak kedvezett, ahol Honfiéknak nem sikerült az „A” döntőbe kvalifikálniuk magukat, de megyénk három indulója közül Lukács a „B” döntő második helyét megszerezve vigasztalódhatott, míg Kovács (M55) és Honfi a „C” döntő első harmadában végzett.

[caption id="" align="alignleft" width="271"] Honfi Gábor a célban Fotó: Magyari Tamás
[/caption]

Ezek is érdekelhetik