Sport

2015.08.06. 09:02

Gledura: négy nap alatt három Eb-arany

Immár hatszoros Európa-bajnoknak mondhatja magát Gledura Benjamin, mivel a szerbiai Újvidéken rendezett tizenötödik rapid Eb-n négy nap alatt három kontinentális bajnoki címet szerzett.

B. Cs.

Az első két napon a hagyományos korcsoportos verseny zajlott a vajdasági városban, ahol az egri sakkozó az U16-os fiúk mezőnyében zárt aranyérmesként úgy, hogy a kilenc forduló során hat és fél pontot gyűjtött hat győzelmének és egy döntetlenjének köszönhetően az osztrák Mészáros Flórián és a fehérorosz fiatal, Mihail Nyikityenko előtt.

A harmadik napon az úgynevezett szuper döntőt rendezték, ahol az összes korcsoport első három helyezettje indulhatott. Az ellenfeleknek mindkét színnel meg kellett mérkőzni egymással. Ha döntetlennel végződött a játszma, akkor schnell partival döntöttek a továbbjutásról, a vesztes kiesett.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Gledura Benjámin fél tucat elsőségnél jár Beküldött fotó
[/caption] 

Benjamin minden meccsét megnyerte, ezért neki nem kellett schnellt játszani. A legjobb négy közé három 18 éves és a 16 esztendős Bendzsi került, és nyerte veretlenül a szuper döntőt Borisz Markoja (szlovén), Ottomar Ladva (észt) és a magyar Csonka Balázs előtt.

A csapat-Eb a negyedik napra jutott, amelyen a magyar válogatott bajnoki címet szerzett. Benjamin az első táblán kiválóan szerepelt, a nyolc forduló során 7,5 pontot gyűjtött. Háromszor az ő győzelmével nyertek a mieink, egyszer pedig a döntetlenhez is ő segítette a csapatot, amelyben még Csonka Balázs, Hegedűs Dominik, Gál Hanna és Barczi Lora lépett a bábukkal.

Címkék#Eger#sakk

Ezek is érdekelhetik