Sport

2017.01.30. 17:30

EKFSC: mentálisan erősödve

Hegedűs Tibor szerint önbizalom növelő hétvégén jutottak túl.

Sike Károly

Egyedüli szűkebb hazánkbeli csapatként szerepelt a megyei szövetség rendezte női Dobó-kupa felkészülési tornán az Eszterházy KFSC.


Az NB I/B Keleti csoportjában negyedikként telelő gárda, hibátlan mérleggel hódította el a győztesnek járó serleget. Az esemény helyszíneként szolgáló Eszterházy-csarnokban hat együttes lépett parkettre, amelyek kivétel nélkül a sportág második vonalához tartoznak.

– Magabiztosan nyertük a csoportmérkőzéseket, jó volt látni, hogy az első perctől kezdve rendkívül motiváltan kézilabdáztak a lányok – emlékezetett Hegedűs Tibor, az Eszterházy KFSC vezetőedzője. – A döntőben a másodosztály Nyugati csoportjának bajnokaspiránsa következett, velük szemben ötgólos hátrányt ledolgozva diadalmaskodtunk. Önbizalom növelő hétvégén vagyunk túl. Bízom benne, hogy mentálisan megerősödve, komoly tartással bíró gárdaként vághatunk neki a pontvadászat folytatásának.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Scheffer Zsanett a döntőben tizenegy góllal vette ki a részét az egri csapat győzelméből Fotó: Lénárt Márton
[/caption]


Az egriek eredményei

A csoportmérkőzéseken: –NKK Balmazújváros 29–18 (16–10); –Pázmánd NKSE 28–21 (15–12); –Rinyamenti KC 33–21 (18–11). A csoport végeredménye: 1. Eszterházy KFSC 6 pont, 2. Balmazújváros 4, 3. Pázmánd NKSE 2, 4. Rinyamenti KC 0. A döntőben: Szombathelyi KKA–Eszterházy KFSC 25–26 (13–9).

A végeredmény: 1. Eszterházy KFSC, 2. Szombathelyi KKA, 3. Vasas SC, 4. NKK Balmazújváros, 5. Gárdony-Pázmánd NKSE, 6. Nyíradony VVTK, 7. Pénzügyőr SE, 8. Rinyamenti KC.

Különdíjasok

Legjobb mezőnyjátékos: Pukler Glória (Szombathely)
Legjobb kapus: Antóni Viktória (Vasas)
Gólkirálynő: Sári Barbara (EKFSC) 28 góllal.

Az egri egyetemisták február 12-én, az Orosházi NKC ellen játsszák idei első bajnoki mérkőzésüket.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!