Sport

2017.06.28. 20:21

Az aranycipős nem levezet Szalókon

Hiába a gólkirály cím, ha a csapat nem jutott fel az NB III-ba.

Bódi Csaba

Egerszalókon kezdte és várhatóan ott is fejezi be pályafutását Montvai Tibor. A 28 bajnoki meccsen 39 találatot szerzett, s ezzel a megyei I-ben aranycipős támadó csak játékosként távozik az Eger SE-től.

– Így tervezte, vagy élet írta a forgatókönyvet?
– Ezzel lesz kerek a pályafutásom, ám Szalókra még véletlenül sem levezetni megyek, mert nyilván ott is gólokat várnak tőlem és hogy a tapasztalatommal segítsem a közösségépítést – felelte az NB I-es múlttal büszkélkedő 38 éves támadó, akinek nevéhez – az adatbank szerint – 378 mérkőzésen elért 185 gól fűződik.
– A gólkirályi cím megelőzi a bajnoki ezüstérmet!
– Semmiképp! Kijelenthető, hogy az ezüstérem kudarcnak számít. Míg tavaly ez volt a realitás, idén csalódást okozott ez a végeredmény. A 39 gólt aligha szükséges magyarázni, csak sajnálni lehet, hogy ez sem bizonyult elegendőnek az aranyéremhez.
– Ennek tükrében a 2016/17-es idényt hogyan értékeli?
– Sérülésmentes két egri éven vagyok túl, amelynek során 55 bajnoki meccsen 54 gólt szereztem. Ezen túlmenően edzettem a klub U19-es csapatát, ahol azonban több negatívum ért. Ez viszont nemcsak helyi gond, hanem országos probléma. Nyártól az ESE U17-es csapatát irányítom.
– Vagyis Szalókon játszik, Egerben pedig edzősködik?
– Igen, ebben maradtunk az ESE részéről Harmati Péterrel, akivel leültünk beszélgetni a jövőről, majd a felvázolt lehetőségek közül ezt választottam. Mindkét fél részéről ez volt a legjobb megoldás. Akadt megkeresés máshonnan is, de Varga István és Juhász Ferenc hívószava Egerszalókra többet jelentett. A jövőt az edzősködésben képzelem, szeretnék majd A licencet szerezni, ezzel együtt szeretnék régi-új csapatomnak játékosként segíteni.
– No meg az NB I-es Eger SE-nek...
– Ezt nem gondoltam volna, hogy az Eger színeiben valaha NB I-es játékos leszek még, de a strandfocinak köszönhetően összejött. Nagypályán persze sok sikert kívánok az ESE felnőtt csapatának!

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Montvai Tibor (középen) hiába szórta a gólokat, a legfőbb cél nem sikerült Fotó: Czímer Tamás
[/caption]

A góllövőlista élcsoportja
39 gólos:
Montvai Tibor (Eger SE)
19 gólos: Besenyei Ferenc (Hevesi LSC)
                 Vojtekovszki Márton (Maklár)
18 gólos: Ivony Attila (Gyöngyösi AK)
17 gólos: Jónás Attila (Besenyőtelek)
16 gólos: Érsek Martin (Borsodnádasd)
                 Ludányi Nándor (Gyöngyösi AK
15 gólos: Gresó Mátyás (Eger SE)
                 Nyikes Mátyás (Marshall-ASE)
14 gólos: Kálmán József (Felsőtárkány)
12 gólos: Barta Ákos (Heréd)
                 Boros János (Gyöngyösi AK)
                 Csőke Bence (Hevesi LSC)
                 Kiss István (Gyöngyöshalász)

Bódi Csaba Montvai Tibor (középen) hiába szórta a gólokat, a legfőbb cél nem sikerült Fotó: Czímer Tamás -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!