LABDARÚGÁS

2019.01.19. 08:53

Gyöngyösi AK: lendületet vett a felkészülés

Hárman csatlakoztak az U19-es csapattól.

Bódi Csaba

Gergely Péter (balról) lehet, hogy a már tavaszt érzi, míg a többiek jobban beöltöztek az esti edzésre Fotó: Czímer Tamás

Némileg fellélegezhettek a Gyöngyösi AK-nál azok után, hogy a várostól 15 milliós gyorssegélyt kapott az NB III-as klub. Mindez a héten kezdődött edzésmunkára is rányomta a bélyegét.

Ahogy azt a GYAK elnöke, Szekrényes Tamás decemberben ígérte, januárban a klub rendezi az elmaradt járandóságokat. Nos, ez egyelőre csak részben teljesült, ám ahhoz feltétlenül elegendő volt, hogy elinduljon a felkészülés, és Török János vezetőedzőnek ne kispályás keretet kelljen edzenie. A szakember helyzete nem könnyű, mert az őszi idényt sérülés miatt kihagyott Ficzere Bencén (Ózd) kívül Dávid Róbert (Mándok) és Lizák Bence (Sényő) is a távozók sorát gyarapítja, miközben azt nem tudni, hogy még ki gondolja meg magát. Legnagyobb értékeihez nyilvánvalóban ragaszkodik minden gárda, és ez alól a gyöngyösiek sem jelentenek kivételt. Az érkezési oldalon eddig két visszatérő szerepel, méghozzá Czéh Márton (Eger SE) és Tatár Roland (Lőrinci VSC), akik jó ismerősként kopogtattak be az öltözőbe.

Gergely Péter (balról) lehet, hogy a már tavaszt érzi, míg a többiek jobban beöltöztek az esti edzésre Fotó: Czímer Tamás

Mivel az átigazolási időszak csak nemrég (január 15-én) kezdődött és február 14-ig tart, idő bőven van a keretmódosításra. A szándékoknak a pénz(hiány) és az átadó klub szabhat gátat, ugyanis kizárólag abban az esetben történhet meg a csapatcsere, amennyiben ehhez az az egylet is hozzájárul, ahonnan elkívánkozik a futballista.

De vissza a GYAK-hoz, amely gárdát először a mai napon 13 órától láthatja a közönség. A Kömlei Károly Sporttelep műfüves pályáján a BLSZ II. osztályban éllovas BVSC -Zugló jelenti az első ellenfelet. Holnap aztán újabb meccs következik a mátraaljaiaknak, igaz, a felnőtt keretből csupán öten lépnek pályára a Gyöngyöshalásszal szembeni párharc során, amely összecsapás az Imola-Hírlap–Téli-kupa nagypályás, műfüves torna első megméretését jelenti Gergely Péterék számára.

Török János szombaton már edzőmeccsen vezényli a csapatot Fotó: Czímer Tamás

Felkészülési mérkőzésként tíz találkozó időpontját rögzítették, s ezek közül csupán kétszer kell utazni az együttesnek. Február 9-én Losoncon, február 16-án pedig Óbudán, a III. Kerületi TVE vendégeként derül ki, milyen erőállapottal bír a gárda.

Nevek sora

Jelenleg a következők játékosok készülnek a GYAK színeiben a tavaszi idényre: Halasi Ádám, Daróczi Dávid, Éles Viktor – kapusok; Pilinyi István, Fekete Bence, Laurinyecz Ákos, Horváth Marcell, Csornij Áron, Tarnai Dániel, Fehér Imre, Gergely Péter, Botos Szabolcs, Molnár Erik, Papp Máté, Gábriel Adrián, Rédei Milán, Forgács Péter, Tatár Roland, Czéh Márton – mezőnyjátékosok. Az ifjúságiak közül Kovács Levente, Márkus Marcell és Fodor Balázs gyakorol a felnőtt keret tagjaival.

Meccsek sora

JANUÁR 19., szombat, 13.00: Gyöngyösi AK–BVSC. 20., vasánap, 9.00: Gyöngyösi AK–Gyöngyöshalász. 26., szombat, 13.00: Gyöngyösi AK–FTC Filakovo (szlovákiai). 27., vasárnap, 9.00: Gyöngyösi AK–Markaz. 30., szerda, 17.30: Gyöngyösi AK–FC Hatvan. FEBRUÁR. 2., szombat, 13.00: Gyöngyösi AK–Jászfényszaru. 3., vasárnap, 9.00: GYAK–Atkár. 9., szombat, 11.00: LAFC Lučenec (szlovákiai)–Gyöngyösi AK. 16., szombat, 11.00: III. Kerületi TVE–GYAK. 23., szombat, 11.00: GYAK–Tiszaújváros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában