KÉZILABDA

2019.10.11. 11:31

NB I: a megyei derbin a Gyöngyös az esélyesebb

Gyöngyösön rendezik a 2019/2020-as szezon első megyei rangadóját. Az SBS-Eger csapata a férfi NB I. egyik legjobb formában lévő együtteséhez látogat. A mátraaljaiak a találkozó jegybevételét a Magyar Rákellenes Liga részére ajánlják fel.

Sike Károly

Minden bizonnyal az egrieknek nehéz lesz féken tartani a gyöngyösieket

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

Férfi NB I. 6. fordulójának mérkőzése:

HE-DO B. BRAUN GYÖNGYÖS (4.)–SBS-EGER (8.)

Gyöngyös, Dr. Fejes András Sportcsarnok, szombat, 18.00. V.: Felhő, Öcsi.

A két csapat idén más célokért küzd. Míg a gyöngyösiek nem titkoltan a nemzetközi kupaindulást érő ötödik helyet célozták meg, addig a megfiatalított egri gárda a biztos bennmaradás reményében gyűjtögeti pontjait.

– Szomszédvári rangadó ide vagy oda, az egrieknek ezen a találkozón nincs különösebb veszítenivalójuk – fogalmazott a gyöngyösiek vezetőedzője, Konkoly Csaba. – Ebből fakadóan felszabadultan kézilabdázhatnak, ami veszélyes ellenféllé teszi őket. Mi igyekszünk a tőlünk megszokott stabil csapatjátékkal előrukkolni, s a nyári edzőmérkőzések tapasztalatával felvértezve szeretnénk itthon tartani a két pontot.

A gyöngyösiek az eddigi öt bajnoki mérkőzésükből négyet megnyertek, az egyetlen kisiklást a balatonfüredi fellépés alkalmával könyvelhették el Mirko Hercegék. A megyei rangadó előtt a mátraaljaiak helyzetét némiképp nehezíti, hogy a legutóbb Dabason kék lapott kapott szerb jobbátlövő, Mitar Markez ezúttal eltiltás miatt nem szerepelhet.

Minden bizonnyal az egrieknek nehéz lesz féken tartani a gyöngyösieket
Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

– A Gyöngyös jelenleg az egyik legjobb formában lévő gárda az NB I-ben – fogalmazott az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Mérkőzésről-mérkőzésre nagy tempót diktálnak és sok gólt lőnek a mátraaljaiak. Amellett, hogy a kontrajátékuk kimagasló, átlövőik is remek formában vannak. Rendkívül nehéz feladat előtt állunk, játékosiak láthatóan tele önbizalommal kézilabdáznak. Minden posztra két kiváló „farkassal” rendelkeznek, immár évek óta stabil csapatjátékot nyújtanak. Nehéz gyenge pontot találni.

Arra a kérdésre, hogy mégis miben bízhatnak a megyei rangadón, az egri szakember így válaszolt.

– Minden sorozat megszakad egyszer, lehet, hogy éppen ellenünk fog ki gyengébb napot a Gyöngyös – vélekedett a tréner. – Arra nagyon oda kell figyelni, hogy az első perctől kezdve felvegyük a tempót, mert ha korán hátrányba kerülünk, az végzetes lehet. Amennyiben sikerülne eljutni egy szoros végjátékig, már bármi előfordulhat.

Az elmúlt szezonban szintén Gyöngyösön kezdődött a megyei rangadók sora. Októberben hazai pályán 33–30-ra nyertek Konkoly Csaba edző tanítványai, majd márciusban Egerben 24–24-es döntetlen született. A Ligakupa csoportmeccsein is egymásnak feszült a két együttes. A későbbi győztes Gyöngyös vendégként, majd hazai környezetben is felülmúlta a megyeszékhelyi gárdát.

Kiss Gergőék számára sokkal inkább szívet melengető 2017/2018-as szezon, amikor egyértelmű egri fölény mutatkozott. A bajnokságban és a Ligakupa csoportmeccsein is oda-vissza nyertek Lezák Áronék.

Gondolatok a falból innen és onnan

Hegedüs Márk, a gyöngyösiek beállója: – Korábbi csapataim ellen általában jól megy a játék, ilyenkor extra bizonyítási vágy dolgozik bennem. Az egri időszak a tervezettnél rövidebbre alakult. Örülök, hogy hazatérhettem Gyöngyösre és sikeres csapat tagja lehetek a mátraaljaiaknál.

Füzi Dániel, az egriek beállója: – Háromesélyes a mérkőzés. Sok múlik azon, hogy a napi forma miként alakul. Becsülettel felkészültünk, igyekszünk mindent kiadni magunkból. Bízom benne, hogy sok egri szurkoló lesz majd a segítségünkre. A támogatásuk plusz energiákat mozgósít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában