SÍSPORT

2019.12.16. 13:00

Több száz egrit várnak Zárba, a 13. Eger Városi Síbajnokságra

A szervezők január 30-ig várják a jelentkezéseket.

S. K.

Mirkóczki Zita (balról), Kovács Géza és Fejes Péter

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Lénárt Márton

A közösségi élmény mellett versenyzési lehetőséget is kínál a 13. Eger Városi Síbajnokság, amelyet 2020. február 29-én a szlovákiai Zár (Zdiar) település közelében található Bachledova Dolina síterepén rendeznek.

– Ilyen kiemelkedő esemény kapcsán az egri városvezetés legfőbb feladata, hogy a rendezvény mögé álljon – fogalmazott Mirkóczki Zita alpolgármester a 13. Eger Városi Síbajnokság előkészületeiről szóló sajtótájékoztatón. – Évről-évre több száz embert mozgat meg az attrakció, a visszajelzések pozitívak, nekünk pedig nagyon fontos, hogy ilyen közösségi eseményekhez segítsük az egrieket. Bízom benne, hogy 2020-ban is sikeres rendezvényt tudhatunk majd magunk mögött.

A Szenátor Házban tartott eseményen jelen volt az adminisztrációs feladatokban segédkező Egri Városi Sportiskola (EVSI) igazgatója, Kovács Géza, valamint a szervezők képviseletében Fejes Péter.

Mirkóczki Zita (balról), Kovács Géza és Fejes Péter Fotó: Lénárt Márton / Heves Megyei Hírlap

– Dinamikusan fejlődik a verseny helyszín amelyről a napokban személyesen is meggyőződhettem – osztotta meg szlovákiai tapasztalatait Fejes Péter. – Találkozhatunk majd újdonságokkal, a programot viszont ezúttal is igyekeztünk úgy alakítani, ahogy azt az elmúlt években már megszokhatták az egriek. Ami fontos, hogy a résztvevők a tavalyi évhez képest változatlan áron juthatnak hozzá a szolgáltatásokhoz.

Az óvodás korúaktól kezdve tizenhat kategóriában díjazzák majd a résztvevőket, akik 250 méteres egyfutamos műlesiklást követően kerülnek értékelésre. A pálya a kezdő sízők számára is könnyen teljesíthető. A szervezők január 30-ig várják a jelentkezéseket. Az eseményen részt vehet minden egri lakos, illetve Egerben tanuló diák, aki nem igazolt síző.

A 13. Eger Városi Síbajnokság versenykiírása ITT tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában