VÍZILABDA

2017.09.23. 21:38

Vlahopulosz hatot hintett a Pécsnek

A ZF-Eger csapata 35 találattal nyitott a kupában.

Fenyves Balázs

Még egy győztes meccs és hátradőlhetnek Uros Csucskovicsék (fehér sapkában) Fotó: Lénárt Márton

Csiszár – Biros, Csucskovics, Lőrincz, Vlahopulosz, Bedő, Kovács G. A 2017/2018-as szezon első egri kezdőcsapat. Szombaton 14 órakor startolt el a ZF-Eger férficsapata a Magyar Kupa miskolci selejtezőjének A-csoportjában, mégpedig a Szentessel szemben.

A sárga-kékek a nap harmadik mérkőzésén játszottak először, ahol pontosan azt kaptuk, amire vártunk. Már a találkozó legelején komoly előnyre sikerült szert tenni, amíg ugyanis a mieink zsinórban három gólt lőttek, addig a szentesiek csak a második negyed derekán találtak be először.

Igazi izgalmakról így aztán nem is kellett tartanunk, ami pedig az összecsapás legjobb góllövőit illeti: négy góljával Angyal Dániel vitte a prímet, akit a három-három alkalommal betaláló Bedő Krisztián, Kovács Gergő páros követett.

A nap másik egri érdekeltségű találkozója egyben a nap záró felvonása is volt egyben. A Pécs a délelőtti programban hárommal kapott ki a házigazda miskolciaktól, vagyis számára elég hamar konkretizálódhatott a továbbjutás elmulasztásának ténye.

Ehhez persze szükség volt az egriek győzelmére, amire előzetesen azért elég kevés odsszot adtak volna a fogadóirodák. Mindezt igazolja is az a tizenöt gólos differencia, ami a végeredménybe került. A két kapituláció mindenképpen komoly védőmunkára vall, még akkor is, hogyha a találkozó második felében már az ifjúsági korú Tóta Gergő őrizte a sárga-kék portát.

Egy nap után így a miskolciakkal egyetemben százszázalékosan áll a ZF-Eger, amennyiben pedig vasárnap 14 órától a Tatabányát is két vállra fekteti, a csoport utolsó, borsodiak elleni meccsétől függetlenül már biztos továbbjutó.

Még egy győztes meccs és hátradőlhetnek Uros Csucskovicsék (fehér sapkában) Fotó: Lénárt Márton

A Magyar Kupa-selejtező A-csoportjának szombati eredményei:

ZF-EGER–SZENTES 18–9 (3–0, 5–1, 4–4, 6–4)

Az egri góldobók: Angyal 4, Bedő, Kovács Gergő 3–3, Sári 2, Decker Á., Lőrincz B., Kürti, Biros B., Avramovics, Vlahopulosz 1–1

ZF-EGER–PÉCS 17–3 (5–1, 4–1, 5–0, 3–1)

Az egri góldobók: Vlahopulosz 6, Hosnyánszky 3, Csucskovics, Hárai 2–2, Bedő, Avramovics, Kovács G., Lőrincz B. 1–1,

TOVÁBBI EREDMÉNYEK

Szentes– Tatabánya 8–8

Pécs–Miskolc 6–9

Miskolc–Tatabánya 12–6

VASÁRNAP

10.00: Tatabánya–Pécs

11.30: Miskolc–Szentes

14.00: ZF-Eger–Tatabánya

17.00: Pécs–Szentes

19.30: Miskolc–ZF-Eger

Fenyves Balázs

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában