Gyöngyös

2018.04.08. 22:45

A gyöngyösi választókörzetben is győzött a Fidesz

A Jobbik elnöke, Vona Gábor bejelentette lemondását.

H. É.

Vona Gábor leadta szavazatát Fotó: Czímer Tamás/HMH

23.10

Horváth László értékelése Gyöngyösön:

A Jobbik elnöke, Vona Gábor közben bejelentette lemondását. A politikus közölte: a párt elnöksége hétfő délután tervezi meg a további feladatokat.

22.55

Gyöngyösön hagyományosan szoros a küzdelem Horváth László és Vona Gábor között. A Fidesz eredményvárójan nagyon optimisták a szimpatizánsok, bíznak abban, hogy 2014 után újabb bravúrt arat a Fidesz a Jobbik miniszterelnökjelöltje ellenében.

22.30

Információnk szerint a 2-es választókerületben Gyöngyösön jelenlegi feldolgozottság mellett Horváth László (Fidesz) vezet. Úgy tudjuk, az előnye több mint 1500 szavazat.

15.08

Ahogy országosan, Gyöngyösön is magas a szavazók részvételi aránya. Több szavazókörben is sorban állás fogadta az érkezőket. A 6. szavazókörben az átszavazók miatt két sorban vártak a voksolni vágyók. A hosszabban az átszavazók várták ki a sorukat, a helyiek gyorsabban léphettek az urnákhoz. Gyöngyösön a harminc szavazókörben zavartalanul kezdődött a vasárnapi voksolás. Késő délelőtt érkezett a hír, hogy az egyik felsővárosi szavazóhelyiségben csalás történt. Dr. Kozma Katalin, a helyi választási iroda vezetője portálunknak elmondta, jelenleg az erről készült jegyzőkönyvet várják. – Az egyik választópolgár a szavazólapjára nem kapott hivatalos bélyegzőt, amelyet észrevett és jelzett is. A bizottság pótolta ezt és a választó érvényesen leadhatta voksát. Némi szándékosságot gyanítottak, ezért az esetről rendkívüli jegyzőkönyv készül, ám a híresztelésekkel ellentétben a bizottság nem zárta ki tagját, a szavazatszámláló folytatja munkáját – tudatta az irodavezető.

Hozzátette: 24 ezres a gyöngyösi választópolgárok száma és ez azért tűnhet nagynak, mert feltűnően sok, több mint 600 az átszavazók száma és a mozgóurnát kérő szavazók is közel százan vannak. Mátrába, a szanatóriumba és Kékestetőre is többen kértek mozgóurnát. Kiderült az is, hogy a legfiatalabb szavazó tizenhat évesen a mátraaljai városban ikszelhetett, ez azért történhetett, mert a fiatal korábban akart házasodni, így nagykorúvá nyilvánítottak. A Sóház téri szavazókörben voksolhatott életében először Patócs Virág is. Első szavazóként azt mondta, nagyon várta már, hogy eljöjjön szavazni és ezzel ő is beleszóljon az ország sorsába. Ő is – ahogy a többiek – egy nemzeti színű karszalagot kapott emlékként. Csehné Valiskó Ilona, a nyolcvanasi városrészben a 28. szavazókör bizottságának elnöke elárulta, náluk öt regisztrált első szavazó van, délelőtt még csak egy voksolt. Mozgóurnát ebben a körben hárman kértek. Lakatos Gertrúd is épp ebbe a helyiségbe igyekezett, kérdésünkre elmondta, ő mindig szavaz és szerinte fontos, hogy sokan kinyilvánítsák véleményüket. – Kell, hogy az ország ne húzzon szét, meg kell mutatnunk, hogy van véleményünk, kell, hogy mindenki szavazzon – így fogalmazott Nagy Józsefné is, aki már reggel tíz órakor leadta voksát. Dr. Kozma Katalin a helyi választási iroda vezetője azt mondta, a tapasztalatok szerint a 19 órási urnabontásokat követően az elsődleges eredmények 21 óra körül várhatóak.

9.00

A pártelnök feleségével reggel kilenc óra után pár perccel érkezett a gyöngyösi Pátzay János Katolikus Zeneiskolában kialakított 6. számú szavazókörbe. Miután leadták szavazatukat, Vona Gábor egy rögtönzött sajtótájékoztatón elmondta: a Jobbik kormányváltásra készül.

Vona Gábor leadta szavazatát Fotó: Czímer Tamás/HMH

- Talán sejthető, hogy mire szavaztunk. A kormányváltásra és egy jobbik Magyarországra. Mindenkit arra bíztatok, menjen el szavazni, mert ennek a választásnak a tétje nem négy évre dönti el Magyarország sorsát, hanem meggyőződésem szerint legalább két generációra. Az dől el ezen a mai napon, hogy Magyarország kivándorló ország lesz-e vagy sem, és én azt szeretném, ha a mindenki Magyarországon maradna, itt érezné jól magát, itt tudja megvalósítani az álmait – fogalmazott a pártelnök.

Vona Gábor délelőtt szülővárosában marad, délután utazik Budapestre. A Heol kérdésére elárulta azt is: édesanyjánál ebédelnek majd húslevest és borsós nokedlit, majd a fővárosi látogatás után elképzelhető, hogy este visszatér saját választókerületébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!