Fejlesztés

2023.07.20. 13:55

A pumpapálya remek családi program, elnyerte az egri Lajosvárosban élők tetszését

Járda- és és útfelújítás zajlik a Lajosvárosban. Idén elkezdődik a Sas út második üteme is és a zöldítés is fontos cél.

Szabadi Martina Laura

Népszerű a lajosvárosi pumpapálya is

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Most fejeztük be a Fiumei út járda felújítását. Igyekszünk a frekventált, de rosszabb állapotú szakaszokra koncentrálni. Tavaly év végén a Nagyváradi utca, a Faiskola utca, a Mátyás király utcában is volt járdafelújítás. Megvalósult a Külsősor utca és annak járdájának megújulása is. Jelenleg a Madách, a Kolozsvári és a Mátyás király út egy-egy szakaszán újul meg a legkritikusabb rész, a munkagépek már a helyszínen vannak és megkezdték a munkát. Még idén elkezdődik a Sas II. projekt, augusztus közepén várható, hogy lezajlik a közbeszerzés és kora ősszel kezdődhet el a munka – sorolta a felújításokat Ifj. Sós Tamás a városrész egyik önkormányzati képviselője.

Elmondta, hogy igyekeznek a kisebb-nagyobb közösségi terek kialakításával is barátságosabbá tenni a városrészt.

– Az elmúlt 3,5 évben a 3-as körzetben sikerült az összes utcabútort felújítanunk vagy újakat kihelyezni. Saját magam is felajánlottam több bútort. A Lajosvárosi Lakásépítő Szövetkezet kezelésében van a Kárpát utcai lakótelep. Megegyeztünk, hogy kettőt a tiszteletdíjamból vásárolok, kettőt pedig a szövetkezet ad. Egy hónapja helyükre is kerültek a padok. Most rendezzük és szépítjük  a Faiskola utca 12. környékét, a régi hintát is újra cseréljük. Ide is kerülnek utcabútorok és gyűjtőedény is – részletezte a futó projekteket. Kitért arra is, hogy a város szélére telepített erdősávot is tovább szeretnék bővíteni.

– Az M25 bekötőjéhez egy cég felajánlásával több tucat fa került, civilek és iskolai közösségek is csatlakoztak az ötlethez. Az Egri Egészség- és Környezetvédő Egyesület segítségével sok fát sikerült kiültetni a K2 mellé Egerszalók irányába, már több száz méter hosszan vannak facsemeték, de még folytatni szeretnénk a telepítést. A Lajosvároson belül a Faiskola, Kolozsvári, Berze-Nagy János, Kölcsey útra és a Köztársasági térre is kerültek fák. A Kertvárosi óvodába tavaly 100 ezer forint összegben ajánlottam fel fákat. A lakosság örömmel fogadja zöldítési programot. Ahogy látom, fiatalodik is a városrész, a kisgyermekes családok örömére tavaly minden játszóteret sikerült felújítani a körzetemben, illetve egy új is került a Kiskanda utcába. A napokban jártam ott és örömmel láttam, hogy használatban van – fejtette ki a képviselő.

Mint mondta, a lakossági visszajelzés alapján az ősszel átadott pumpapálya is elnyerte a környékbeli családok szeretetét. Az Aktív Magyarország Programban az Országos Bringapark Program 2022-es pályázatának támogatásával megvalósult fejlesztés a közbeszerzési eljárás nyerteseként a Trail Art Park Kft. kivitelezésben valósult meg.

– Szuper közösségi tér alakult ki. A fiatalok használják, mozognak, sportolnak. A mellette lévő óvodák óvodákba járó gyermekek is, illetve a környéken élők is. Az óvodák fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetünk, ahogy pénz és lehetőség adódik rá. A Ney Ferenc óvoda például sószobával bővült a Rotary Clubnak hála. A Gyermekkert óvodában folyamatos a fejlesztés: 2020-ban a főzőkonyha használhatatlan volt, felújítottuk így már innen kapják a lajosvárosi gyerekek a meleg ételt. Tavaly a tetőt és az udvari játékokat is felújítottuk, idén az udvart tesszük rendbe és a kerítést. Az udvarra ütéscsillapító kerül. Komoly szakmai visszajelzés, hogy mindhárom lajosvárosi óvodába túljelentkezés van – emelte ki.

Arról is beszélt, hogy a helyi egészségügyi központtal szemben szeretné, ha patika létesülne. Tavaly felújítottak egy sportorvosi rendelőt és a Technika házában két fogorvosi rendelőt.

– Sok lajosvárosi jár oda, örülök, hogy sikerült lecserélni a több mint 20 éves technológiát. Egyébként már olyan fejlesztéseket is előkészítünk, amelyeket majd csak a következő ciklusban valósulnak meg, hiszen ezt csak folyamatosságban gondolkodva lehet kivitelezni. Szeretném, ha a Déva utca környéke megújulna. Jelenleg zajlik ott egy építkezés 2024 végéig és utána kezdődhet az önkormányzat beruházása. A forrás és a tervek már rendelkezésre állnak. A Belga ABC környékén parkolóhelyeket szeretnénk kialakítani, hiszen a hiányuk sokaknak problémát okoz. A járdákat és az utat is szeretnék jobb minőségűnek tudni – ismertette.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában