Felhős

2024.04.23. 06:59

Zivatar is kialakulhat

Estére több helyen is eleredhet az eső kedden, kettős fronthatás terheli szervezetünket.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Erősen felhős, estétől már borult lesz az ég. Az esti óráktól dél, délkelet felől egyre többfelé ered el az eső a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. Néhol zivatar is kialakulhat. Az északkeleti szél megerősödik. 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!