Fellebezés

2024.03.28. 08:24

Megint bíróság elé áll az ápolónő, aki ki akarta végezni az anyját

Első fokon 11 év fegyházbüntetést szabott ki az Egri Törvényszék a nőre, aki fellebbezett, így szerdán a Debreceni Ítélőtábla tárgyalja az ügyét. Az ápolónő saját édesanyjával akart végezni.

Heol.hu

A Debreceni Ítélőtábla portálunkhoz eljutatott közleményéből kiderül, hogy  szerdán tárgyalják a korábban ápolónőként dolgozó asszony ügyét. Mint írták, az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2023 novemberében a vádlottat előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 11 év, fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. A törvényszék az ápolói foglalkozás gyakorlásától véglegesen eltiltotta a vádlottat, aki feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és a védő felmentés érdekében jelentett be fellebbezést. 

Novemberben Egerben tárgyalták az ápolónő ügyét
Novemberben Egerben tárgyalták az ápolónő ügyét
Forrás: Agria Tv

Mint portálunkon is megírtuk, az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott a gyöngyösi kórház szakképzett nővére volt. 2021-ben, a vádlott édesanyja az intézmény belgyógyászati osztályára került, éppen oda, ahol a lánya nővérként dolgozott. A vádlott 2021 szeptemberében infúzió útján megpróbálta túladagolni a sértettnek a különböző gyógyszereket azért, hogy az asszony halálát okozza. A sértett a gyógyszer túladagolás következtében súlyos, életveszélyes állapotba került, életét kizárólag a kórház intenzív osztályán végzett gyors beavatkozás és az azt követő több hetes kezelés mentette meg.

Novemberben portálunk is részletesen beszámolt az ítéletről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában