Emberölés kísérlete

2023.02.17. 08:55

Saját édesanyját akarta megölni a gyöngyösi ápolónő

A Heves Vármegyei Főügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 41 éves nő ellen, aki megpróbálta megölni az édesanyját. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal, aki megosztotta a részleteket is.

HEOL

A vád szerint a nő közel húsz éve szakképzett nővérként dolgozott a gyöngyösi kórház egyik osztályán. A vádlott pszichiátriai beteg édesanyja 2021 augusztusában bekerült a kórház egy másik osztályára, majd közel két hónap múlva a vádlott külön kérésére – egy utólag már nem tisztázható egészségügyi problémára hivatkozva – áthelyezték az intézménynek arra a részre, ahol ő is dolgozott.

A nő elhatározta, hogy megöli édesanyját, ezért a kizárólag orvosi utasításra beadható, külön zárható szekrényben tárolt morfint szerzett meg arra hivatkozással, hogy a gyógyszerre egy másik betegnek van szüksége. A vádlott 2021 szeptemberében, amikor ügyeletesként dolgozott különböző gyógyszerszármazékok keverékével infúzió útján beadva megpróbálta túladagolni beteg édesanyját azért, hogy a halálát okozza. Az anya a gyógyszer-túladagolás következtében súlyos, életveszélyes állapotba került, életét kizárólag a gyors orvosi beavatkozás, és az azt követő többhetes kezelés mentette meg.

A nő jelenleg bűnügyi felügyeletben van, így várja bíróság előkészítő ülését. A Heves Vármegyei Főügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a nő a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A vádhatóság 8 év szabadságvesztés, végleges hatályú foglalkozástól eltiltás és 8 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Az ügyben elsőfokon az Egri Törvényszék hoz döntést.

(Borítóképünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában