Rablás

2024.04.18. 16:05

Ételfutárt fenyegetett fegyverrel Hevesen, letartóztatták + videó

Fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt folytatnak nyomozást a férfi ellen.

Molnár Helga

Az Egri Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a büntetett előéletű férfinak, akivel szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt folytat nyomozást a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság – közölte Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője. A férfit azzal gyanúsítják, hogy április 14-én egy fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette a sértettet, hogy tőle készpénzt vegyen el.

Az Egri Járásbíróság nyomozási bírája a döntést azzal indokolta, hogy megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a tárgyi bizonyítási eszközöket megsemmisítené vagy a tanúkat befolyásolná, ezzel a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetné. A bíróság azt is megállapította, hogy a gyanúsított vonatkozásában fennáll a bűnismétlés konkrét és reális veszélye is, tehát az, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges, azt az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője azonban enyhébb kényszerintézkedés, bűnügyi felügyelet elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be. A fellebbezés folytán az Egri Törvényszék másodfokú tanácsa hoz majd döntést, addig a gyanúsított letartóztatásban marad.

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság részleteket írt is az esetről. Ahogy írják, április 14-én az esti órákban Hevesen egy helyi ételfutártól a megrendelő fegyvernek látszó tárggyal követelte a kiszállított ételen túl a nála lévő pénzt is. A futár ennek eleget tett, majd értesítette a rendőrséget.

B. József helyi lakost – otthonától nem messze – a rendőrök elfogták, a Hevesi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, a rabláshoz használt játék pisztoly is előkerült. A bíróság a mai napon elrendelte előzetes letartóztatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában