Vámosgyörki majális

2024.05.01. 15:57

Falufutás, pályaavatás Vámosgyörkön, lehet, hogy Szoboszlai is ott volt

Idén is több mint kétszázan álltak a Fut a Falu! rajtjához. Műfüves sportpályát is avattak Vámosgyörkön.

Szabó István

A szerdán tartott vámosgyörki majálison egy hagyományos és egy különleges esemény került a leginkább fókuszba. A tradicionális programot a Fut a Falu! közösségi futás jelentette, amelyre idén 215 induló nevezett a rajt pillanatáig. A zenés bemelegítés után az 1,3 kilométeres távon a rendszeres futóktól az iskolásokig, a karon ülő gyermekektől a nyugdíjasokig minden korosztály képviseltette magát. Sok kismama gyerekkocsiban tolta végig a távon gyermekét, az idősek velük együtt sétáltak a rajttól a célig. Gedei Zoltán polgármester nagyon örült annak, hogy a községben nagyon népszerű ez a sportprogramot. Láthatóan mindenki élvezte a közös testmozgást, és a remek időjárás is kegyes volt a eseményhez, tette hozzá a községvezető.

Falufutás, pályaavatás Vámosgyörkön, lehet, hogy Szoboszlai is ott volt
Falufutás, pályaavatás Vámosgyörkön, lehet, hogy Szoboszlai is ott volt
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Nem sokkal ezután következett az az ünnepség, ami egy község életében nem minden napos: a világítással ellátott műfüves sportpálya átadása a labdarúgópálya tőszomszédságában. Mint megtudtuk, a pályázathoz szükséges forrásokat a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) támogatásával sikerült megszerezni. Gedei Zoltán polgármester, aki egyben a Vámosgyörki Sportegyesület elnöke, elmondta köszöntőjében, hogy az MLSZ az elmúlt években folyamatosan pályázatokat hirdetett műfüves pálya építésére. 

– Mi sokáig azért nem pályáztunk, mert komoly önerő vállalása lett volna szükséges. Később viszont lehetőség adódott 100 százalékos támogatottság megpályázására, és ezzel éltünk is. Aki csodálkozik azon, hogy miért kellett egy élőfüves pálya mellé egy műfüveset építeni, annak tudni kell, hogy egy több napos esőzés után az élőfüves pálya nehezen használható, sőt, kárt is szenvedhet. A műfüves játéktér viszont mindig rendelkezésre áll, azaz, új lehetőség a sportolni szeretőknek. A település szempontjából ez egy óriási lehetőség a sport fejlődésére is. Ez valóban egy beruházás, ami a község értékét növeli. Az értékmegőrzés érdekében felügyelet mellett, nyitvatartás szerint lesz használható. Az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatósága és Szabó Zsolt országgyűlési képviselő támogatása mellett megköszönöm a Hexum Tartálypark Zrt. segítségét. Az MLSZ ugyanis nem pénzt adott a pálya kivitelezéséhez, annak hátterét nekünk kellett megvalósítani. Kellett keresni egy olyan céget, vállalkozást, amelyiknek a NAV-hoz befizetett társasági adóját együttműködési szerződés formájában igénybe lehetett venni a pályaépítéshez. Ez a cég volt a Hexum – részletezte Gedei Zoltán.

Vámosgyörk fiataljai között egy Szoboszlai?

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő örömmel szólt arról, hogy mindig nagyon örül, amikor sok fiatal gyűlik össze.

– Különösen az öröm ma, hogy a sportolás érdekében jöttek össze. Valami újat avatni csodálatos dolog. Ha végignézünk ezen a gyönyörű pályán, elmondhatjuk, hogy megérte dolgozni. Ez különösen igaz, amikor a jövő nemzedékéért tesszük. Tudjuk, hogy az a fiatal, aki sportolással kezdi az életét, felnőtt éveire hozza magával a csapatszellemet, és a kitartást a munkában is. Vámosgyörk mindig egy gondolkodó, építő település volt, ilyen fejlesztésből még nagyon sokat kívánok a községnek – fogalmazott Szabó Zsolt.

Ignácz Balázs, Heves vármegye főispánja arról szólt, az ilyen típusú beruházásoknak az az elsődleges célja, hogy a fiatalok tudjanak sportolni.

– A cél az, hogy ti, gyerekek, sportoljatok rajta minél többet, találjátok meg és használjátok ki a benne rejlő lehetőségeket. Mert lehet, hogy itt van közöttetek a pályán egy Szoboszlai – intézte szavait Ignácz Balázs a vámosgyörki mezbe öltözve felsorakozott fiatalokhoz.

Farkas Ádám, az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatósága igazgatója örömét fejezte ki, hogy egy újabb pályával gazdagodik a vármegye labdarúgása.

– Kőkemény munka áll a pálya elkészülte mögött. Nem egyik napról a másikra történik egy ilyen sportlétesítmény megvalósítása. Bízom benne, hogy a magyar labdarúgás és a helyi közösség is profitál majd belőle. Annyit elárulhatok, hogy ezzel az átadóval a fejlődés a helyi sportegyesület életében nem áll meg, újabb építkezések előtt áll a település sportja – jelentette be a részletek felfedése nélkül Farkas Ádám.

Az avatószalagot Szabó Zsolt, Gedei Zoltán, Jakab Gábor, az MLSZ Heves Vármegyei Társadalmi Elnökségi Bizottság elnöke, valamint Kontár Csaba, a Hexum Tartálypark Zrt. műszaki igazgatója vágták át. A pályát az nyitómeccsre azonnal birtokba is vették a labdarúgópalánták. Az átadáson jelen volt még többek között dr. Bekecs Andrea, a Heves Vármegyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatal vezetője, Saska Ildikó, a kivitelező BTeam Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Bók Mihály, a Vámos Települések Szövetsége főtitkára, Brjeska Gábor Péter okleveles építészmérnök, dr. Balázs László címzetes főjegyző, Hám László alpolgármester, Endrész György, Vámosgyörk díszpolgára és a község önkormányzati képviselői.




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában